Het eerste weekend met lekker terrasweer | Ben jij er klaar voor?

4-4-2018

  • credits: Marielle Houben

De verwachting is dat het mooi weer gaat worden dit weekend en we weten allemaal wat dat betekent: volle terrassen! Ben jij er al klaar voor? Nog wat tips op het laatste moment! Voor de ijssalons die open gaan, over populaire drankjes en over gerechtjes die je kunt delen! Fijne dagen!

Wat moet er op het menu? | Sharing is caring, culinair snacken, slow food

Sharing is caring! Vooral het delen van gerechten is populair! Gewoon een bucket met snacks op tafel doet het altijd goed! Marjolein van Spronsen schreef recent een blog over culinair snacken en volgens haar doen ‘culinaire frietjes, bitterballen, kroketten, kaassoufflés en frikandellen’ het ook goed op het terras! Heb daarnaast ook oog voor de vegetariër, met iets meer dan alleen een salade met geitenkaas! Daarnaast is er een steeds grotere groep flexitariërs, die graag worden verleid door een smakelijk gerecht. In de gezonde hoek is ‘slow food’ erg populair en het voordeel hiervan is dat je het ‘rustig’ kunt maken, klaar kunt zetten en dus ook snel kunt serveren.

In het glas | Mocktails, non-alcoholisch mag niet ontbreken!

Een lokaal biertje mag niet meer ontbreken op je menu evenals een non-alcoholisch biertje en andere drankjes. In de afgelopen jaren heeft Happy Drinks in samenwerking met Pierre Wind en het Trimbos-instituut de horeca en het horecavakonderwijs regelmatig uit gedaagd om het alcoholvrije aanbod in de horeca te verbreden. Maar er zijn ook ontwikkelingen in limonades, zoals de stoere limonade smaken en blikken van Pinkyrose en de nieuwe aromatische smaken van Fever Tree tonic. Ook Coca-Cola kwam vorig jaar met non-alcoholische mocktails in blikjes, onder de naam Finley en wil je een (bijna) echte G&T zonder alcohol serveren, doe dit dan met Seedlip. Deze non-alcoholische drank komt echt dicht bij de smaak!

Buckets vol met biertjes, een fles wijn op ijs, hippe cocktails, het zal allemaal te zien zijn op de terrassen deze zomer! Wil je iets bijzonders, zet dan eens een Vermouth van Nederlandse bodem, Spector, op de kaart. Of een Frosé of Frozen Negroni, vooral lekker op de hele warme dagen, leuk om op je kaart te zetten dat je het ook dan alleen serveert! Wie weet komen er gasten voor terug! Je kunt trouwens ook Iced Beer met een rietje serveren.

Koude koffie | Gaan we deze zomer aan een glaasje koffie met prik?

Gaat koude koffie deze zomer echt doorbreken? We zien steeds meer voorbeelden, zo heeft Kaldi de Nitro Coffee naar Nederland gehaald. Een glaasje koffie met prik! Maar we zien meer voorbeelden, zo serveert Starbucks in steeds meer vestigingen hun Nitro Coffee en zijn zij in de Starbucks Reserve vestiging aan het experimenteren met een Gin Barrel-Aged Cold Brew, een alcoholvrije variant op de klassieke G&T.

Voor de ijssalon | Het gouden ijs komt eraan!

Vorig jaar was het zwarte ‘charcoal’ ijs erg hip maar in Amerika hebben we ondertussen al een vervanger: 24Karat ice cream. Alhoewel we in Nederland niet zo erg snel achter trends aanlopen, zijn de Freakshakes daarentegen snel opgepikt vorig jaar! In februari voor het eerst gespot en vorige zomer waren er al flink wat ijssalons die ze verkochten! We zijn trouwens benieuwd of er nog cafetaria’s nog Milk ’N Chips gaan serveren, softijs met zoute chips. Blijft een leuke gimmick!

Terrasweer | 5 x must do!

Vorig jaar heeft onze collega, Lennert Rietveld rond deze tijd nog een blog geschreven over 5 zaken waar je als horecaondernemer nu wél echt mee bezig moet zijn! Een blog over de dingen waar je als horecaondernemer nu mee aan de slag moet. Als jij de ondernemer bent, die nu de concept menukaart voor Kerst 2018 al heeft klaarliggen, dan hoef je deze blog niet te lezen. Maar herken je je in het beeld dat je dagelijkse uren worden opgeslokt door alle operationele brandjes, onverwacht ziek personeel of een nieuwe kassasysteem dat toch niet zo lekker werkt als gedacht? Dan is het handig deze blog nog een keer te scannen..

Heel veel plezier op het terras dit weekend!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.