Iced Beer, bier met een rietje!

10-5-2016

We kunnen natuurlijk niet achterblijven: de makers van het beer slush krijgen veel aandacht in de media momenteel. Zowel op radio, televisie als in de Telegraaf. De Twentse Bierbrouwerij in Hengelo maakt Iced Beer in de smaken Radler en Rosé bier. Bier met een rietje!

Iced Beer

Bierbrouwer Frank Hendriks van Twentse Bierbrouwerij in Hengelo legt in de opname van RTV Oost uit dat zijn verfrissende Iced Beer heel Nederland gaat veroveren als hét nieuwe zomerdrankje van 2016. Het bier wordt gemaakt van Radler en Rosé bier en bestaat voor slechts vijf procent uit ijsblokjes.

Het Iced Beer wordt getapt uit een slush-ijsmachine en wordt met een rietje gedronken. Het bier is een idee van Roel Nijhof en de bierbrouwer die hier dit over zegt: “Het speciaal bier is de basis, de pure smaak van bier wilde ik blijven proeven. Om dat voor elkaar te krijgen moest ik het koolzuur behouden, met een geheim ingrediënt is dat gelukt. Vandaar ook de schuimkraag op dit drankje.”

Nieuw zomerdrankje?

Ik moet zeggen dat ik benieuwd ben naar de smaak! Ik heb thuis weleens geëxperimenteerd met ijs van bier maar wij vonden het smaken naar dood bier, niet echt geslaagd dus! Terwijl mojito ijs en scroppino dus wel erg lekker zijn, het lag dus niet aan de alcohol. Uit het verhaal van bierbrouwer Frank Hendriks begrijp ik dat het waarschijnlijk aan het gebrek van koolzuur heeft gelegen. In Japan is de ‘beer slush’ al een paar jaar redelijk populair maar ik betwijfel of je daar een beer slush van Radler of Rosé bier kunt krijgen!  ^Marjolein

Onze collega Bram, afkomstig uit Hengelo, gaat binnenkort een Iced Beer proeven bij café ’t Pleintje.

Bron: RTV Oost

Website: Twentse bierbrouwerij

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.