Nitro coffee | Kaldi haalt het naar Nederland

20-6-2017

Nitro coffee is een verfrissend drankje, perfect voor zomerse temperaturen. Deze ijskoude koffie is een goed alternatief voor frisdrank. De nitro coffee wordt omschreven als een koffie en frisdrank in één. Kaldi, keten van koffie en thee speciaalzaken gaat deze koffie aankomende zomer voor jou tappen!

Nitro coffee | Koude koffie uit de tap

Nitro coffee is koffie waar stikstof (nitrogen) aan is toegevoegd. Wat je krijgt is koude koffie met prik. De koffie wordt getapt, waardoor de koffie een dikke schuimlaag krijgt. Door het tappen en de schuimkraag lijkt de koffie op Guinness bier, maar dan zonder alcohol. De smaak is zacht bitter, met lichtzoete chocolade/karamel tinten.

Trend doorgezet in Nederland

De koffie is al een aantal jaren populair in Amerika, maar heeft nog niet echt doorgezet in Nederland. Tot deze zomer! De nitro coffee kwam op het Amsterdam Coffee Festival al voorbij als een van de meest opvallende trends van 2017. De koffie is vanaf aankomende donderdag (22 juni) als eerste verkrijgbaar bij Kaldi aan de Herengracht 300 in Amsterdam.

Ijs met vloeibare stikstof

We zien steeds vaker producten die bereid worden met stikstof. Zo wordt er bij Chin Chan Labs, een ijssalon in Londen, ijs gemaakt met vloeibare stikstof, en zorgen ze bij het Nederlandse Lekkernijs voor een mobiele nitro-ijs beleving.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.