Happy Drinks Mastershaker 2017 | The Madonna (like a virGIN)

16-3-2017

  • Madonna
  • Mark in actie
  • Mark met Gouden Shaker
  • Pierre Wind reukt Madonna
  • winnaars met jury

Begin dit jaar schreven we over Happy Drinks The Battle, met dit initiatief willen Pierre Wind en het Trimbos-instituut de horeca en het horecavakonderwijs uitdagen om het alcoholvrije aanbod in de horeca nóg spannender en gevarieerder te maken. Maandag 6 maart was de finale waarin Mark Jędrzejewski, bartender van De Smaakambassade, uitgeroepen werd tot Happy Drinks Mastershaker 2017. Van zijn recept wordt door Pinky Rose een ‘special edition handmade syrup’ gemaakt zodat het winnende recept makkelijk te maken is in de horeca. The Madonna (like a virGIN) zou zo maar eens  de mocktail van 2017 kunnen worden!

Happy Drinks Mastershaker 2017

Mark blies de jury omver met zijn alcoholvrije versie van Gin-tonic, The Madonna (like a virGIN). “Een zeer terechte winnaar” aldus juryvoorzitter Pierre Wind. “Het verhaal achter de Happy Drink, de skills en de presentatie, het klopte allemaal. Maar de smaak heeft ons echt overtuigd. De zelfgemaakte botanische siroop van Mark in combinatie met een fruitpuree van Bergamot, rozenwater, een vleugje Earl Grey thee en een echt mooie tonic maken de Madonna onweerstaanbaar lekker, echt kikkûh.” De winnaar ontving de gouden shaker en een prijs ter waarde van 500 euro.

Lex Lemmers, projectleider Happy Drinks van het Trimbos-instituut, kijkt terug op een fantastische battle. “Onze oproep om de nieuwe alcoholvrije smaakexplosie voor de horeca te bedenken heeft veel meer inzendingen opgeleverd dan verwacht.” Voor ‘The Battle’ zijn vijftien topdeelnemers uitgenodigd die allemaal een eigen recept hebben ingestuurd. De inzendingen kwamen van professionele bartenders, smaakexperts, studenten uit het horecaonderwijs en amateur-shakers. “We zijn enorm blij dat alcoholvrij echt serieus genomen wordt en dat er zoveel geëxperimenteerd is.”

Pierre Wind en het Trimbos-instituut zijn in 2011 gestart met Happy Drinks. Hun motto: het is geen fris, het is geen alcohol, het is alcoholvrij met een kick.

Gaat The Madonna (like a virGIN) de horeca veroveren?

“We zijn nog niet klaar met The Battle” vertelt Lemmers. “Van Marks recept wordt door Pinkyrose een ‘special edition handmade syrup’ geperst die in de horeca verkocht gaat worden. Met deze siroop is The Madonna in twee of drie handelingen te maken aan de bar en dus interessant voor iedere horecazaak. We hopen dat de horeca The Madonna massaal oppikt en dat ze deze zomer op alle terrassen en de clubs te krijgen is. En wat ik echt supermooi vind, is dat de winst naar een goed doel gaat. In overleg met Mark kiezen we een jongerenproject en de gehele winst van de speciale batch schenken we hieraan. We starten met de verkoop in ons Happy Drinks café op Pinkpop en daarna kan de siroop door horeca ingekocht worden.”

Website: Happy Drinks

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.