Happy Drinks The Battle 2017 | Wedstrijd om het alcoholvrije aanbod in de horeca te verbreden

11-1-2017

Met Happy Drinks The Battle 2017 willen Pierre Wind en het Trimbos-instituut de horeca en het horecavakonderwijs uitdagen om het alcoholvrije aanbod in de horeca nóg spannender en gevarieerder te maken. Iedereen kan meedoen aan The Battle: van professionele bartenders tot thuisshakers die het leuk vinden om hun eigen drank te bedenken. Maar Happy Drinks The Battle 2017 is misschien wel het meest interessant voor het horecavakonderwijs. De winnaar krijgt de titel Happy Drinks Mastershaker 2017, € 500,= aan bonnen voor bol.com en het winnende recept wordt door Pinkyrose geperst in een ‘special edition handmade syrup’.

Happy Drinks The Battle 2017

Waarom deze wedstrijd? Iedereen weet dat in de huidige tijd het alcoholprobleem bij jongeren en in het uitgaansleven groot is. De enige die dit probleem op kan lossen, is uiteindelijk de drinker zelf. Maar de initiatiefnemers willen deze drinkers wel een handje helpen. Want als er in het uitgaansleven en op (school)feesten een meer avontuurlijke keuze komt in het aanbod van alcoholvrije dranken, dan wordt het een stuk makkelijker om ook uit je dak te gaan zonder een kater de volgende dag.

Pierre Wind en het Trimbos-instituut zijn daarom in 2011 gestart met Happy Drinks. Hun motto: het is geen fris, het is geen alcohol, het is alcoholvrij met een kick. Alcoholvrij kan veel spannender en kan nog veel meer de consument verleiden. De slag moet gemaakt worden om alcoholvrij te veranderen van een kinderachtig drankje naar een ‘volwassen’ en serieus alternatief voor alcoholhoudende dranken. Happy Drinks presenteert tijdens grote evenementen zoals onder andere de Olympische Spelen in 2012 regelmatig nieuwe alcoholvrije cocktails.

Hoe gaaf als een leerling van jouw horecavakschool wint?

Inschrijven kan op www.happydrinksbattle.nl. Natuurlijk is de wedstrijd ook open voor leerlingen van het horecavakonderwijs. Leerkrachten kunnen posters en flyers downloaden van www.happydrinksbattle.nl om hun leerlingen te enthousiasmeren. Er is ook een docentenhandleiding om een les op te zetten rondom deze  wedstrijd.

Website: Happy Drinks The Battle 2017

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.