Frozen | Zoals in Frosé en frozen Negroni

16-6-2017

Vorige zomer hebben we de trendy Frosé in de VS gespot. Nu krijgt de frozen Negroni veel aandacht op internet. Wanneer gaan we deze cocktails op de Nederlandse terrassen zien?

‘Frozen’ drankjes

Vorig jaar schreven we al over de Frosé, bevroren rosé met een zoete touch van aardbeien. Vast lekker op het terras met warme dagen! Bekijk de diverse recepten op Youtube om Frosé te maken. Nu kwamen we de ‘Frozen Negroni’ cocktail tegen in een artikel op Tasting Table. Zij hebben een recept gegeven van Shasha Beard van de pop-up rooftop bar SABBIA aan bij de Birreria van Eataly NYC. Ze maakt haar bevroren Negroni met sinaasappelsap, gin, zoete vermout en ijs, gegarneerd met sinaasappel zest.

Negroni wordt ook in Amsterdam steeds populairder volgens de hippe bladen, online zijn er diverse artikelen over dit drankje te vinden. Maar daar waar Gin & Tonic bestellen bijna even normaal is geworden als het bestellen van een biertje of wijntje, blijft de rest van de cocktails nog wat achter. We hebben zelfs een G&T popsicle gespot die bij de Aldi in Groot-Brittannië wordt verkocht! Alleen voor volwassenen met een alcoholgehalte van 4,5% vol. Elke 80 ml Gin & Tonic Popsicle bevat 11% Gin. Er zijn vast ook bars waar ze ‘frozen’ G&T’s serveren.

Frozen Negroni

In 2014 hadden we de eerste Bitteria, Mercato Campari cocktailbar in Amsterdam. In deze pop-up bar van het merk Campari draaide alles om cocktails die bitter smaken. En in Antwerpen hadden we in de lente van dit jaar een pop-up Negroni bar, Caffè Torino met allerlei signature Negroni’s van diverse bekende cocktailshakers.

Voor degenen die deze zomer naar NYC op vakantie gaan, er wordt een frozen Negroni geserveerd bij pop-up bar SABBIA (zand in het Italiaans) op de Birreria rooptop in Eataly NYC Flatiron. Het pop-up restaurant op het dak is geïnspireerd op de Italiaanse kust. Ze hebben een menu dat zowel land als zee viert, van een bruschetta bar tot een oesterboot. Ze serveren ook huisgemaakte ambachtelijke bieren, regionale Italiaanse wijnen met een speciaal rosémenu met meer dan 50 producenten. Bekijk hun Instagram voor afbeeldingen!

Inspiratie

Laten we hopen dat we in 2018 van een ‘Frozen’ Negroni kunnen genieten in een vestiging van Eataly in Nederland. En tot die tijd? Als jij de ‘Frozen’ Negroni op de terraskaart zet deze zomer, meld het ons dan even, we schrijven er graag over!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.