Caffè Torino | Eerste pop-up Negroni-bar in België

5-4-2017

In Antwerpen is afgelopen week de eerste pop-up Negroni-bar in België geopend. Vanaf 30 maart tot 23 april kun je in Martini Caffè Torino genieten van de cocktail bestaande uit gin, vermouth en Campari. Eerder opende het pop-up café al haar deuren met de eerste vermoutbar in België op de Oude Beestenmarkt in Gent. Er zullen enkel Negroni’s geserveerd worden in de nieuwe bar.

De wereld rond in zes Negroni’s

Er zullen zes cocktails uit zes verschillende continenten op de menukaart komen te staan, zes fervente barmannen uit de internationale cocktailscène zullen er hun signature Negroni aanbieden. Daarbij hoort ook de cocktail van Naren Young, eigenaar van Dante in New York – één van ’s werelds meest invloedrijke aperitivo bars. Daarnaast zullen ook Negroni’s van uit Dubai, Sydney, Bologna, Singapore en Chili op de kaart prijken. Ook zal er elke week een Belgische kenner van het vak zijn eigen ‘Negroni of the future’ presenteren. De pop-up bar is geïnitieerd door drankenmerk Martini.

De hapjes bij deze aperitivo bar worden verzorgd door Francesco en Julia, een Antwerps-Italiaans culinair duo. Hun Italiaanse gerechten kan je nuttigen bij je Negroni, of gewoon mee naar huis nemen.

Nederland

In Nederland zagen we in 2014 een soortgelijk project. In Amsterdam opende toen Nederland’s eerste Bitteria, Mercato Campari, een cocktailbar waar alles draaide om de bittere cocktail. Ook dit was een pop-up concept, maar dan geïnitieerd door het Italiaanse merk Campari.

Website: Martini Caffè Torino

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.