What to drink when you’re not drinking | Seedlip, de eerste gedistilleerde niet-alcoholische drank

25-1-2018

Waarschijnlijk zijn veel mensen hun goede voornemens voor 2018 alweer vergeten, zoals de populaire #DryJan, geen alcohol drinken in januari. Ik heb een vriend die altijd zijn goede voornemens in februari begint en hij heeft zijn eigen #DryFeb voornemen, dus dit artikel is voor hem.  Seedlip is ’s werelds eerste gedistilleerde niet-alcoholische drank, die het steeds groter wordende dilemma van ‘wat te drinken als je niet drinkt’ oplost. Seedlip werd november 2015 gelanceerd en was onmiddellijk uitverkocht in het Londense Selfridges en wordt nu geserveerd in meer dan 15 internationale steden, 100 restaurants met Michelin-sterren, waaronder The Fat Duck en Eleven Madison Park, evenals in de beste cocktailbars ter wereld, waaronder The Dead Rabbit, Dandelyan, Baxter Inn & The Savoy.

Seedlip | De eerste gedistilleerde niet-alcoholische drank

Blended en gebotteld in Engeland, Seedlip heeft een eigen maceratie (koude extractie) methode gecreëerd in koperpotten en heeft een distillatie en filtratie proces voor alle individuele botanicals die 6 weken duurt. Seedlip’s bevat geen calorieën, is suikervrij, vrij van zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen, waardoor een Seedlip & Tonic het geloofwaardige volwassen alternatief is voor alcohol, als het niet drinkt.

Seedlip is er in 2 smaken, Seedlip Garden 108 legt de essentie van het Engelse platteland vast met verfijnde toptonen van met de hand geplukte erwten en hooi van de familieboerderij van de oprichter met een complex karakter van de kruidenbasis van groene munt, rozemarijn en tijm. Seedlip Spice 94 is aromatisch met de smaak van sterke specerijen (bessen en kardemom) en Citrus (citroen en grapefruit schil) topnoten en een lange bitter van de hoogste kwaliteit houtsnippers (Oak & Cascarilla). Beide dranken kunnen het beste worden geserveerd met tonic of als basis voor niet-alcoholische cocktails in martini of zure stijl. Door steeds grenzen te verleggen lanceerde Seedlip’s werelds eerste NOgroni ter wereld op de 50 Best Bar Awards 2017.

Over Seedlip

Seedlip werd opgericht door Ben Branson in zijn keuken in het bos met een kleine koperen pan en een kopie van The Art of Distillation, geschreven in 1651, waarin gedistilleerde niet-alcoholische kruidengeneesmiddelen van apothekers zijn vastgelegd. Ben Branson zegt: “Het 300-jarige boerenerfgoed van mijn familie gekoppeld met werken voor diverse drankmerken, legde de basis om twee jaar te werken met distilleerders, kwekers en historici om volwassen, complexe drankjes te maken voor degenen die om wat voor reden dan ook geen alcohol willen of mogen drinken. De reactie van zowel de handel als de consumenten was overweldigend en we worden trots en nederig van alle complimenten van ’s werelds pioniers in eten en drinken. Spannende tijden!” ^Marjolein

Website: Seedlip Drinks

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.