Gin Barrel-Aged Cold Brew | Een alcoholvrije variant op de klassieke G&T

21-3-2018

De Starbucks Reserve® Roastery in Seattle biedt een nieuw alcoholvrij drankje waarvan de oorsprong terug te vinden is in de oude ambacht van drank in vaten laten rijpen. Gin Barrel-Aged Cold Brew, een jaar na de introductie de koffiebonen die gerijpt werden in whiskyvaten, Whiskey Barrel-Aged Sulawesi. Het drankje begint met ongebrande kleine Rwandese koffiebonen die met de hand in eiken vaten worden geschept waar eerder bourbon heeft ingezeten. Daarna werden deze vaten gebruikt door de plaatselijke ambachtelijke distilleerderij ‘Big Gin’ in Seattle om gin in te laten rijpen. Dit sprankelende nieuwe alcoholvrije drankje geeft een twist aan de klassieke gin-tonic. Ten eerste stellen de barista’s van de Roastery de Gin Barrel-Aged Cold Brew Rwanda-koffieconcentraat samen en voegen er ijs en een paar streepjes limoenbitters aan toe. Het drankje wordt afgewerkt met tonic en gegarneerd met limoen.

Gin Barrel-Aged Cold Brew

De Rwanda-koffiebonen worden in eiken vaten gedaan waar eerst bourbon heeft ingezet en waar vervolgens gin in werd gerijpt. Gedurende enkele weken worden de bonen voorzichtig met de hand in het vat gedraaid en nemen ze de smaken van het ginvat over met noten van peper, kardemom en vanille. Vervolgens worden ze, in kleine batches, geroosterd door de ‘master roasters’ van Starbucks, een proces dat de alcohol doet verdwijnen maar waarin het aroma en de smaak van het vat behouden blijft. Het resultaat is een levendige koffie doordrenkt met een warme botanische essentie, die de heldere citrustonen en karamelsmaak benadrukt.

“We zijn begonnen met de koffie, onze Rwandese bonen,” zegt Jennifer Galbraith, manager van Starbucks productontwikkeling voor R & D. “De bonen absorberen de botanische essentie van de gin en brengen de heldere citrustonen naar voren met een zoete karamelsmaak in de afdronk. Het resultaat is een concentraat dat rijk, genuanceerd en anders smaakt dan alles wat we eerder hebben geproefd.”

Een alcoholvrije twist op de klassieke G&T

“Als je je eerste slok neemt, ruik je eerst de kinine van de tonic en de botanicals van de in gin-vaten gerijpte koffie,” zei Galbraith. “Daarna proef je de sinaasappel en de citroen, met op het einde de karameltonen van de koffie en het vat. Het weeft samen als een stuk stof en laat een lichte, verfrissende smaak achter.” De Gin Barrel-Aged Cold Brew is exclusief verkrijgbaar in de Starbucks Reserve Roastery in Seattle voor een beperkte tijd, vanaf 13 maart.

Website: Starbucks Reserve

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.