Milk ‘N Chips | Softijs met zoute chips

7-8-2017

Ja, echt! Bij 375° ‘Thrice Cooked Fries’ in New York City serveren ze softijs met zoute chips. We hebben deze zomer heel veel spectaculaire ijsjes gespot, maar dit is wel de overtreffende trap: Milk ‘N Chips. Vanille softijs met in honing geglaceerde zoute chips, een zoet, zoute traktatie! Nu moet je er nog voor naar New York maar welke Nederlandse snackbar gaat experimenteren met dit ijsje?

Milk ‘N Chips

Officieel is dit ijs gemaakt met zoute chips geglazuurd met honing. Eerst wat chips in het ijsbakje en daaroverheen het softijs, daaroverheen honing, appel crumble en nog meer chips. Dit is een creatie van 375° ‘Thriced Cooked Fries’ gevestigd in aan de Lower East Side. Bekijk onderstaande video van het maken van dit ijsje van de Refinery29 die we op de Facebookpage Spoon University ontdekten. Het is geen nieuw idee om chips en ijs te combineren, in 2014 hebben we de Ben-Jerry’s ijsfabriek in Vermont bezocht en na de tour proefden we hun versie van deze zoet, zoute traktatie: Late Night Snack. En we vonden het wel lekker. Deze smaak is inmiddels wel terug te vinden is op hun ijssmaken begraafplaats achter de fabriek.

Over 375° Thriced Cooked Fries

Bij 375° maken ze hoogwaardige frietjes die drie keer gebakken worden. Hun ‘Thrice Cooked Fries’ methode zorgt altijd voor crispy frietjes. Ze gebruiken 100% vers gesneden premium Idaho-aardappelen, hoogwaardige olie en Franse zeezout. Hun doel? Zorgen dat 375° de reputatie krijgt van het serveren van de beste Franse frietjes in NYC. Ze bieden veel spectaculaire sauzen bij hun friet, zoals o.a. Wasabi mayo, witte truffel mayo, groene ananas curry, Koreaanse ketchup en Thaise noot. Ze serveren ook maaltijden met hun frietjes, zoals hun Zweedse Poutine (met gehaktballetjes en jus), Okonomiyaki kewpie (met Bonito-vlokken) en Kimchi.

Website: 375° Thrice Cooked Fries

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.