Instagrammable | Food gemaakt voor de perfecte foto

12-9-2017

We vragen ons soms af of het gaat om het eten of de foto’s die ervan kunnen worden gemaakt! We waren net begonnen met het maken van een lijstje met voorbeelden van ‘Instagrammable’ food  toen we vanmorgen de dagelijkse dosis inspiratie van Trendwatching via de mail binnenkregen. Hun inspiratie vanmorgen: The Tasty One Top. Een door Bluetooth-geactiveerde, multifunctionele inductie kookplaat waarop je kunt bakken, ‘slow cook’ en sous-vide garen. Deze kookplaat komt vanaf november op de markt. Bijzonder is dat de Tasty One Top is gemaakt door Buzzfeed’s Tasty (online content) in samenwerking met co-creation community ‘startup’ First Build, ondersteund door de producent GE. Bekijk hierboven de video die laat zien hoe in de nabije toekomst elke consument een perfecte ‘Instagrammable’ maaltijd kan maken met de Tasty One Top. Een goed voorbeeld van het belang van Instagram en sociale media zoals Facebook.

Maar terug naar de lijst met 10 voorbeelden van food met een hoge ‘Instagrammable’ graad! Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

XOmarshmallow | Marshmallow café vol zoetigheid

XOmarshmallow is eigenlijk een café/shop in één. Marshmallows worden verkocht in de meest bizarre smaken, denk aan champagne-, matcha-, en bourbonmarshmallows. Je kunt ze in cadeauvorm meenemen maar ook kopen voor eigen gebruik. Ook zijn er mokken en t-shirts te koop. Het café is verder over-the-top ingericht: veel roze, felle lichten en neonletters. Dé plek om de meest mooie Instagram shots te maken.

Dansende inktvis op je bord | What the f*ck?

Alhoewel het gerecht een Japanse delicatesse is, vermoeden wij dat veel Nederlanders het wel zouden willen filmen maar wat moeite met het eten zouden hebben! Het gerecht bestaat uit een portie rijst met groenten en een inktvis erop (de inktvis is schoongemaakt en onthoofd). Speciaal is het moment dat je sojasaus over de inktvis giet, dan beginnen de tentakels te dansen en lijkt het alsof de inktvis weer tot leven komt.

Kwallenchips

Wij hebben niet zoiets van dit moeten wij proeven, maar goed als het kan dan maken we wel een foto of video terwijl we het eten! In Azië behoren kwallen tot de eetcultuur. Het droogproces van een kwal duurt circa 30 tot 40 dagen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zout en aluin om al het water uit de kwallen te halen. De Deense wetenschapper Mie Thorborg Pedersen bedacht een snellere manier. Hij maakt geen gebruik van zout en aluin maar van alcohol. Hij doordrinkt de kwallen met alcohol en laat deze vervolgens verdampen. Na het verdampen van de alcohol blijft er een knapperig dun schijfje kwallen chips over.

Milk ‘N Chips | Softijs met zoute chips

Bij 375° ‘Thrice Cooked Fries’ in New York City serveren ze softijs met zoute chips. We hebben deze zomer heel veel spectaculaire ijsjes gespot, maar dit is wel de overtreffende trap: Milk ‘N Chips. Vanille softijs met in honing geglaceerde zoute chips, een zoet, zoute traktatie! Nu moet je er nog voor naar New York maar welke Nederlandse snackbar gaat experimenteren met dit ijsje?

Gracy’s Sweet House | The Instagrammable Bubble Waffle

In Rotterdam is deze zomer Gracy’s Sweet House open gegaan en de naam zegt het al: ben je toe aan suiker en zoetigheid dan is dit een adresje dat je niet zal teleurstellen. Bij Gracy’s kun je de in Amerika en Azië al zeer populaire bubble waffles halen, gevuld met ijs, fruit of zoete toppings. Calorievriendelijk? Nee. Instagrammable? Zeker weten. Lekker? Mag jezelf gaan proeven!

 Polly’s Pies shakes | Drink je stukje taart

We moeten toegeven dat we echt twijfelden of we zouden schrijven over deze ‘trend’ om een ​​stuk taart in een milkshake te gooien! Maar goed we verkopen ook ijs met appeltaartsmaak in Nederland dus wie weet wordt dit ook wel een hit! Dus hier is het, gespot op een video van Eater: Polly’s Pie shakes, een bakkerij waar je je stuk taart ook kunt opdrinken. Ze combineren het met 4 bollen vanille-ijs en slagroom. Polly’s Pies Café verkoopt deze shakes in 16 vestigingen rondom Los Angeles. Ondertussen hebben we het hier op kantoor geproefd: mierzoet maar een aantal vonden het heerlijk! Welke bakkerij in Nederland of België gaat ‘taart shakes’ verkopen?

Lekkernijs | Moleculair ijs voor volwassenen

Moleculair koken en à la minute zijdezachte sorbets & cocktail sorbets maken met vloeibaar stikstof levert mooie plaatjes op! De techniek wordt wereldwijd dan ook steeds meer toegepast. Een recent voorbeeld in Nederland was de pop-up Lekkernijs in het Hofhouse in Den Haag. Lekkerijs maakt lekker ijs, zoals de naam al doet vermoeden en staat met haar ijs unit op recepties, events, bruiloften en catering partijen.

DIY softijs by CoolMess of Freakshakes

CoolMess is een moderne ijssalon in Manhattan, New York. Op tafel staan ijsmachines klaar waarmee je je DIY softijs kunt maken. Een must-visit voor kinderen, tieners en volwassenen die gek zijn op softijs en het leuk vinden om hun eigen smaak te creëren met verschillende toppings. Dit deed ons een beetje denken aan de Freakshakes waarover we in februari schreven. Milkshakes met de meest bijzondere toevoegingen.

The Milk Train Café | Softijs in een wolk van suikerspin

In Londen kun je bij The Milk Train Café speciale smaken softijs kopen in een wolk van suikerspin. ‘Asian flavours, London style!’ Het café ging eind juli 2016 open en is razend populair, zeker op Instagram.

Torisashi | Kip Sashimi

Echt zo’n ‘don’t try this at home’ gerecht! Vandaar ook dat wij er nog niet eerder over hebben geschreven. Er circuleren diverse video’s op YouTube over het maken van kip sashimi, dit wordt in Japan met hiervoor gefokte kippen gemaakt. Maar hier in Nederland moeten we dit maar niet proberen en moet de kip goed gaar zijn voordat je hem eet in verband met de kans op salmonella. Maar zou jij er geen foto van maken als je het in Japan eet?

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.