CoolMess | DIY softijs

12-7-2017

  • CoolMess

CoolMess is een moderne ijssalon in Manhattan, New York. Op tafel staan ijsmachines klaar waarmee je je DIY softijs kunt maken. Een must-visit voor kinderen, tieners en volwassenen die gek zijn op softijs en het leuk vinden om hun eigen smaak te creëren met verschillende toppings. Als jij je hierin herkent dan weet je waar je naartoe moet deze zomer in New York.

DIY softijs

Bij CoolMess kun je dus je eigen softijs maken die ze daar ‘messipes’ noemen. DIY softijs, hoe werkt dit? Je kiest allereerst een basis smaak (volgens de website zijn dit vanille en chocolade, maar volgens hun Facebook zit hier ook al het lactosevrije aardbeienijs bij) en daarna doe je er toppings bij. Dit meng je en doe je vervolgens in de ijsmachine die op tafel staat, acht minuten later heb je zelfgemaakte softijs. Een aantal toppings waar je uit kunt kiezen: koekjesdeeg, graham crackers, snickers, brownie bites, oreo cookie crumbs, gummy bears, sauzen, fruit en noten.

Wat kun je nog meer eten bij CoolMess?

CoolMess bestaat uit meer dan alleen ijs, je kunt er ook gewoon burgers, salades, broodjes, frietjes, tosti’s, hot dogs en ‘mac & cheese’ eten. Klinkt als een typisch Amerikaans diner concept als je het ons vraagt. Hoe dan ook, de focus ligt toch echt op ijsjes! Je kunt er ook gewoon bolletjes ijs kopen met een ruime keuze aan smaken van Il Laboratorio del Gelato. Daarnaast verkopen ze ook milkshakes, single sundays (bijv. ‘The Mess’: brownie, ijs van pindakaas, fudge, slagroom and hagelslag) en shared sundays (bijv. The ‘Unselfie Selfie: the sunday die je deelt).

Over CoolMess

CoolMess is bedacht door de volgende generatie van de ‘Burger Heaven’ familie. Een concern dat al ruim 70 jaar bestaat en is gevestigd op verschillende locaties in New York. Het idee is bedacht door Marguerite Loucas en Margot Cypres waarvan de familie de ‘Burger Heaven’ keten in bezit heeft.

Inspiratie

In mei schreven we al een artikel over welke ijssalons echt op je bucketlijst moeten staan, CoolMess kan hier zeker bij. Zeker als je zelf een ijssalon hebt is het handig om eens naar het concept van CoolMess te gaan kijken. Het idee is simpel maar heel leuk voor kinderfeestjes!

Website: CoolMess

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.