De ijssalons voor op je bucketlist

24-5-2017

 • Bon Appetit - De ijssalon van Breda
 • IJssalon Rocambolesc - IJs op sterrenniveau
 • Churned Creamery - IJs met een Franse twist
 • IJsmanschap - De eerste Popsicle Bar in Nederland
 • The Milk Train Café - Softijs in een wolk van suikerspin
 • FYIO - Ice-cream with a license to chill...
 • TAIYAKI NYC - IJs op z'n Japans
 • Chin Chin Lab - Ijs gemaakt met vloeibare stikstof
 • Veganista - Vegan ijs
 • Ijssalon Giapo

 

Met de zomer in zicht leek het ons de uitgelezen kans om wereldwijd is te gaan kijken naar te gekke ijssalons die sowieso een plekje verdienen op je bucketlist. Natuurlijk kijken we hierbij extra goed in Nederland zodat je deze week nog de eerste kunt bezoeken!

Bon Appetit | “De IJssalon van Breda”

In de ruim opgezette zaak is de lange vitrine met 48 kleurrijke ijssoorten de blikvanger. Achterin de zaak is het ijslaboratorium gevestigd, een grote glazen ruimte waar het ijs vers wordt gemaakt. Gasten in de zaak kunnen met eigen ogen zien hoe het ijs door vakkundig personeel wordt gemaakt. Omdat het glas niet helemaal tot aan het platform loopt, kunnen gasten genieten van de geur en geluid uit het ijslaboratorium. Achter het ijslaboratorium zijn grote voorraadcellen geplaatst.

Naast de 48 verschillende ijssoorten is het assortiment aangevuld met gezonde salades, verse smoothies, gebak, 18 verschillende soorten tosti’s, koffie en versgebakken broodjes.

IJssalon Rocambolesc | IJs op sterreniveau

Jordi Roca, een van de drie broers achter toprestaurant El Celler de Can Roca*** is de eigenaar van de ijssalon ‘Rocambolesc’ in het centrum van Girona. In de ijssalon worden ijsjes naar recept en met ingrediënten van toprestaurant El Celler de Can Roca bereid. Het ijs is verkrijgbaar is zes verschillende smaken, in een hoorntje of bakje, en te combineren met circa 34 grappige toppings. Daarnaast kan je ook verschillende take-away boxen kopen om thuis je eigen ijsje te maken. Er wordt het hele jaar geëxperimenteerd met ijs zoals het gevulde broodje met warm ijs of ijsmuffins. Het design van de ijssalon is geïnspireerd op de magische wereld van Willy Wonka. De salon heeft een grappige en speelse uitstraling en alles is tot in het kleinste detail uitgewerkt.

Churned Creamery | IJs met een Franse twist

Bij Churned Creamery werken ze met de BGItaly gelato machine om de versheid en het vakmanschap van het ijs te tonen. Daarnaast serveren ze ook ijs met een Franse twist: in croissants. Anna Blackman, CEO en oprichter van Churned Creamery wilde premium kwaliteit, op traditionele manier gemaakt ijs terug op de markt brengen. In Tustin, in de omgeving van Los Angeles, Californië opende ze haar eerste Churned Creamery. Anna gelooft sterk in 3 elementen die cruciaal zijn voor het creëren van ijs: de beste ingrediënten, de beste chef en de beste apparatuur.

IJsmanschap | De eerste Popsicle Bar in Nederland

Hier kun je terecht voor écht ambachtelijk handgemaakt ijs, zonder rare toevoegingen. De popsicles kunnen gecustomised worden met chocolade topping en praline van vers geroosterde amandelen of hazelnootjes. Omdat het ijs handgemaakt wordt, kan ondernemer Martijn Doets zijn fantasie de vrije loop laten. “Maar niet alle ijsjes zijn zo exotisch hoor! Ik probeer wel een stap verder te gaan met mijn smaken en vind het fantastisch om nieuwe dingen uit te proberen.” Het concept is opgepikt door Martijn vanuit Amerika. Met IJsmanschap wil hij de huidige ijscultuur naar een hoger niveau tillen. Om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen deed hij ervaring op over ijs maken in Italië, dit deed hij bij de beroemde Gelato University.

The Milk Train Café | Softijs in een wolk van suikerspin

In Londen kun je bij The Milk Train Café bijzonder softijs bestellen. Hier serveren zij speciale smaken softijs in een wolk van suikerspin. ‘Asian flavours, London style!’ Open Instagram en zoek op #milktrain of kijk op de Instagram van Milk Train Café, dan snap je direct waarom het ijs in de suikerspin zo goed in de smaak valt. Het ziet er simpelweg te gek uit! Nadat je een keuze hebt gemaakt bij The Milk Train wordt allereerst de suikerspin gemaakt. Deze wordt in een ijshoorntje gedaan om vervolgens één van de drie smaken softijs toe te voegen. Dit kan vanille, hojicha (geroosterde groene thee) of matcha (groene thee) zijn. Om het compleet te maken kan het softijs nog afgetopt worden met popcorn, gekruimelde Oreos of chocoladesaus.

FYIO | Ice-cream with a license to chill…

Een nieuw ijs-concept – geen traditioneel, gewoon ijsje maar een nieuwe ijs-sensatie. Vers en handgemaakt op een zogenaamde anti-grill (een ijsplaat die tot -32 graden Celsius vriest). Het zogenaamde opgerolde ijsje! In Zeeland kun je sinds kort ook een opgerold ijsje eten bij For Your Ice Only, gelegen onder Strandpaviljoen Bluv in Westkapelle! Voordeel van opgerold ijs: vers, je bepaalt zelf de grootte, de smaak, de ingrediënten en de toppings.

TAIYAKI NYC | IJs op z’n Japans

De letterlijke vertaling van TAIYAKI is gebakken vis. TAI (zeebrasem) is een soort vis die in Japan beschouwd wordt als de koning onder de vissen en YAKI betekent gebakken. In Japan is het gebruikelijk om een foto van deze vis bij de ingang van een huis of heiligdom op te hangen voor geluk. Tai-vormig gebak worden vaak gegeven als bedankgeschenkje voor de gasten tijdens  huwelijksfeesten. De vis-vormige hoorntjes zijn een soort wafels die ter plekke vers worden gemaakt en geserveerd met soft ijs. Het softijs is er onder andere in de smaken: vanille, aardbei, matcha met rode bonen vulling en mochi (soort Japanse rijstcrackertjes) en chocolade. Je kunt ook je eigen vulling samenstellen met bijvoorbeeld Graham cracker crumble! Het ijs wordt gekarnd in kleine batches om de echte smaak van softijs te behouden.

Chin Chin Labs | IJs maken met vloeibare stikstof

Chin Chin Labs in Londen is een ijssalon waar er al jaren ijs gemaakt word met behulp van stikstof. De rookontwikkeling in combinatie met de rest van het interieur zorgt ervoor dat het serieus een klein laboratorium lijkt op het moment dat je erlangs loopt. Niet alleen het interieur en de beleving is een reden om Chin Chin Labs te bezoeken, het ijs schijnt een zachte, gladde textuur te hebben en heerlijk te smaken. Het zijn ook niet de alledaagse smaken die je er kunt bestellen: avocado, toffee, roomkaas, pina colada en natuurlijk veel verschillende soorten chocolade ijs.

Veganista | Vegan ijs

IJssalon Veganista is opgericht in 2013 in Wenen, Oostenrijk door de twee jonge veganistische zussen Cecilia Havmoeller en Susanna Paller. Het bedrijf produceert en verkoopt duurzaam vegan ijs van de hoogste kwaliteit en werkt alléén met lokale producten. Het ijs wordt dagelijks in kleine porties gemaakt en bevatten geen kunstmatige ingrediënten, pasta’s, conserveermiddelen of additieven. Zelfs het ijsbasis is handgemaakt. De productielijn bevat geen melk, eieren, honing of andere dierlijke producten. Hierdoor is het ijs geschikt is voor veganisten en personen met lactose-intolerantie, melk- of eierallergieën.

IJssalon Giapo

‘IJs tovenaar’ Gianpaolo (Giapo) Grazioli en zijn vrouw Annarosa van IJssalon Giapo in Nieuw-Zeeland zijn de makers van innovatief ijs. Met hun winkel willen zij de wereldwijde definitie van ijs verbreden. In hun ijssalon serveren ze bijvoorbeeld de Selfie Cone. Een hoorntje met een selfie-frame waarmee je een foto kan maken met je ijsje. Ze hebben ook een ijshoorntje geïnspireerd is op de enorme Kolossale inktvis, die in 2007 in de Antarctische Waters gevangen werd. Het lichaam en de tentakels van de inktvis zijn gemaakt van chocolade.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.