TAIYAKI NYC serveert ijs op z’n Japans

26-9-2016

TAIYAKI, een Japanse ijssalon is deze maand geopend in New York City op Baxter Street. Lange rijen buiten de winkel om dit Japanse ijsje te proberen dat geserveerd wordt in de vorm van een viswafel.

Wat is TAIYAKI?

De letterlijke vertaling van TAIYAKI is gebakken vis. TAI (zeebrasem) is een soort vis die in Japan beschouwd wordt als de koning onder de vissen en YAKI betekent gebakken. In Japan is het gebruikelijk om een foto van deze vis bij de ingang van een huis of heiligdom op te hangen voor geluk. Tai-vormig gebak worden vaak gegeven als bedankgeschenkje voor de gasten tijdens  huwelijksfeesten. De vis-vormige hoorntjes zijn een soort wafels die ter plekke vers worden gemaakt en geserveerd met soft ijs. Het softijs is er onder andere in de smaken: vanille, aardbei, matcha met rode bonen vulling en mochi (soort Japanse rijstcrackertjes) en chocolade. Je kunt ook je eigen vulling samenstellen met bijvoorbeeld Graham cracker crumble! Het ijs wordt gekarnd in kleine batches om de echte smaak van softijs te behouden. TAIYAKI NYC is gestart door een groepje eerste/tweede generatie Aziatische Amerikanen die in New York City leven. We wensen het team van TAIYAKI NYC veel geluk en als we in New York City zijn zullen we zeker in de rij gaan staan wachten voor onze vers gemaakte TAIYAKI.

Website: Taiyaki New York City

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.