IJsmanschap is de eerste Popsicle Bar in Nederland

29-3-2016

In Amsterdam is onlangs de eerste Popsicle Bar genaamd IJsmanschap van Nederland geopend. Naast ambachtelijk ijs op een stokje kun je hier ook eventueel een goede kop koffie drinken.

IJsmanschap

Afgelopen weekend zagen we de zon al stukje bij beetje doorkomen maar aankomend weekend gaat de lente dan echt beginnen. De temperaturen kunnen oplopen tot wel 18 graden. Dat wordt topdrukte voor het onlangs geopende IJsmanschap in Amsterdam. Hier kun je terecht voor écht ambachtelijk handgemaakt ijs, zonder rare toevoegingen. De popsicles kunnen gecustomised worden met chocolade topping en praline van vers geroosterde amandelen of hazelnootjes. Omdat het ijs handgemaakt wordt, kan ondernemer Martijn Doets zijn fantasie de vrije loop laten. “Maar niet alle ijsjes zijn zo exotisch hoor! Ik probeer wel een stap verder te gaan met mijn smaken en vind het fantastisch om nieuwe dingen uit te proberen.”

Het concept is opgepikt door Martijn vanuit Amerika. Met IJsmanschap wil hij de huidige ijscultuur naar een hoger niveau tillen. Om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen deed hij ervaring op over ijs maken in Italië, dit deed hij bij de beroemde Gelato University. Een opvallende stap, want nog niet zo heel lang geleden was Martijn actief als pensioenconsultant.  “Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aan durven trekken om deze prachtige Popsicle Bar te openen. Ik heb de overtuiging dat je iets moet doen wat dicht bij je passie ligt. In mijn geval ondernemen en koken. Het idee voor IJsmanschap was geboren”, aldus Martijn Doets.

Lot Sixty One Roasters

Naast het ambachtelijke ijs kun je bij IJsmanschap ook een goede kop koffie drinken. Er wordt samengewerkt met Lot Sixty One Roasters, deze koffiebar en branderij vindt je terug in Amsterdam-West. Eigenaren Adam en Paul kopen hun koffiebonen direct in bij de boeren zelf. Op deze manier krijgen de koffieboeren een betere en eerlijkere beloning in vergelijking met het fair-trade model.

Website: IJsmanschap

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.