XOmarshmallow | Marshmallow café vol zoetigheid

6-9-2017

Chocolademelk, marshmallows en een kampvuur, in Amerika zorgt dit bij veel mensen voor nostalgische gevoelens. Bij XOmarshmallow in Chicago gaan mensen weer even terug in de tijd, maar wel met een hedendaagse twist. De marshmallows van vroeger gecombineerd met de smaken en verlangens van nu. Je kunt er bijvoorbeeld champagne en bourbon marshmallows proeven en kopen maar ook hun ‘monut’. XOmarshmallow is open na een succesvolle actie op Kickstarter.  

XOmarshmallow

XOmarshmallow is eigenlijk een café/shop in één. Marshmallows worden verkocht in de meest bizarre smaken, denk aan champagne-, matcha-, en bourbonmarshmallows. Je kunt ze in cadeauvorm meenemen maar ook kopen voor eigen gebruik. Ook zijn er mokken en t-shirts te koop. Het café is verder over-the-top ingericht: veel roze, felle lichten en neonletters. Dé plek om de meest mooie Instagram shots te maken.

De menukaart

Eén van de items op de menukaart zijn de traditionele s’mores, dit is een klein hapje bestaande uit twee graham crackers met daartussen chocola en marshmallow, vooral populair om te nuttigen bij een kampvuur. Verder kun je er ook terecht voor monut’s (marshmallow donuts), whoopie pies, marshmallow dream bars en verschillende zoete dranken (uiteraard inclusief marshmallows en zoete toppings).

Een ander noemenswaardige combinatie op het menu is de s’maco. Dit is dan weer een s’mores taco. Het gerechtje bestaat uit een wafeltje in de vorm van een tacoschelp, deze schelp vullen ze dan met chocoladesaus, marshmallows en andere toppings.

Kortom: naar XOmarshmallow ga je niet wanneer je op dieet bent. Het café straalt één en al zoetigheid uit, zowel het design als de menukaart. Voor de foodstagrammers onder ons is dit echter een plek waar je onbeperkt plaatjes kunt schieten van de gerechtjes en de omgeving. Eigenaresse Lindzi Shanks: “We willen dat dit een plek wordt waar mensen van begin tot eind met een glimlach op het gezicht zitten”.

Website: XOmarshmallow

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.