Dansende inktvis op je bord | What the f*ck?

5-9-2017

De afgelopen weken zijn we een aantal keer Instagram en Facebook posts tegengekomen van een dansende inktvis op een bord. Het gerecht is een traditioneel recept, ‘Odori Don’ dat erg populair is bij Hakodate, een restaurant in Hokkaido in Japan. Het schijnt een onvergetelijk culinair avontuur te zijn en is een ‘hitje’ op internet. Hoe laat je een schoongemaakte en onthoofde inktvis dansen? Het lijkt een beetje op het ‘kip zonder kop’ verhaal.

Dansende inktvis als ingrediënt op je bord

Het gerecht is een Japanse delicatesse, een portie rijst met groenten en een inktvis erop (de inktvis is schoongemaakt en onthoofd). Speciaal is het moment dat je sojasaus over de inktvis giet dan beginnen de tentakels te dansen en lijkt het alsof de inktvis weer tot leven komt. Dat heeft te maken met het natrium in de saus, hetgeen de neuronen activeert en zo de spieren van het dier doet samentrekken. Bekijk bovenstaande YouTube video van Discovery uit 2011 om te zien hoe het wetenschappelijk in elkaar steekt.

Bron: Foodbeast

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.