Zomerdrankjes | Dit drinken wij graag op het terras

25-6-2024

 • Capo Tonic made with Vecchio Amaro del CapoCapo Tonic made with Vecchio Amaro del Capo
 • Santani Organic Soda or as described 'Goodness in a can'Santani Organic Soda or as described 'Goodness in a can'
 • Frysk Oranje BierFrysk Oranje Bier
 • GiG Orange Anthem - a special hard seltzerGiG Orange Anthem - a special hard seltzer
 • Sparkling tea cuvée HopHout - credits Dylan de GraafSparkling tea cuvée HopHout - credits Dylan de Graaf
 • The Mocktail Club - credits Buro BonitoThe Mocktail Club - credits Buro Bonito
 • Sparkling sake by the Japanese sake brewery ShichikenSparkling sake by the Japanese sake brewery Shichiken
 • The All Day Bubbles concept by Time to SparkleThe All Day Bubbles concept by Time to Sparkle
 • Sparkling Juicy Tea by Privatkelterie van NahmenSparkling Juicy Tea by Privatkelterie van Nahmen
 • The Frisian beers by Brewery GudzekopThe Frisian beers by Brewery Gudzekop

Eindelijk heerlijk terrasweer! Deze zomerdrankjes komen wij graag drinken op je terras. Denk aan een Tomatini, een ouderwetse Pimm’s Cup, Negroni, Lychee Martini of een cocktail flight! Maar ook de diverse non-alcoholische drankjes – zoals een Santani organic soda of een klein flesje Crodino! Deze laatste is ook oranje, leuk alcoholvrij alternatief tijdens het kijken naar het Nederlandse team tijdens het EK. 😉

Leestijd: 2 minuten

Zomerdrankjes die wij graag drinken op het terras

Natuurlijk blijven de biertjes vooral de speciaal biertjes, de 0.0 biertjes, de kannen Sangria en andere drankjes om te delen populair op het terras. Toch zijn er steeds meer speciale drankjes die het goed doen en vooral ook de manier van presenteren. Zo kom je op Instagram steeds meer cocktailstandaards tegen met diverse cocktails! Wij zijn ook benieuwd of de Hard Seltzers zoals die van GiG het deze zomer beter gaan doen. Tot nu toe heeft vooral GiG de festivalbezoekers met hun Hard Seltzers weten te bekoren, op de terrassen komen we het nog niet veel tegen.

Cocktails met groenten

Op een lijstje met zomerdrankjes mogen de cocktails met groenten niet ontbreken. Een paar maanden geleden heb ik genoten van een Tomatini in het zonnetje bij LPM (La Petite Maison) in Abu Dhabi. Lekker frisse cocktail met een heerlijke, niet overheersende tomatensmaak. Aangeraden door een inwoonster van Dubai, die deze cocktail ook daar wel vaker drinkt. ^Marjolein

Er zijn genoeg recepten over cocktails met groenten te vinden op het internet, zoals o.a. de Veggie Cocktails for Spring van Imbibe Liquid Culture. Zij geven onder andere de recepten voor een ‘JUST BEET IT’ cocktail – gemaakt met Tequila (geïnfuseerd met bieten en gember) en een ‘RHUBARB SPRITZ’, vooral die laatste lijkt ons heerlijk!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Imbibe (@imbibe)

GT’s, Pimm’s Cup kortom de Engelse drankjes voor op het terras

De GT’s blijven het natuurlijk goed doen maar wat wij graag in de zomer drinken is de ouderwetse Pimm’s Cup, die met Ginger Ale, wat citroensap, een sliertje komkommer en beetje munt. Eventueel met een aardbei erop! Zo lekker fris als het warm weer is, het is niet voor niets het drankje van Wimbledon. In een recente uitgave van het Delicious magazine stond een recept voor een karaf Pimm’s Cup, daarvan gaan wij zeker genieten deze zomer (hier een voorbeeld)! Zet het weer eens op de kaart.

Bittere cocktails | Negroni, bitter melon cocktail

Als groot fan van de Negroni, de bittere cocktail met als basis Campari, moet ik toegeven wel een beetje benieuwd te zijn naar een nieuwe trend uit de VS – de bitter melon cocktail. We lazen er over in een artikeltje in de New York Times begin dit jaar en zijn op zoek gegaan naar een recept. Het sap van de ‘bittermeloen ofwel sopropo’ vervangt in de cocktail de smaak van Campari. De bittermeloen is een vrij onbekende vrucht. De vrucht heeft een groene, wratachtige schil en kan verschillende vormen hebben. Omdat de bittermeloen familie is van de komkommer heeft deze vaak een langwerpige vorm maar de bittermeloen kan ook bol zijn.

Daarnaast schreven we recent ook over Amaro de Capo, een bitterzoet Italiaanse drankje waarmee je diverse cocktails kunt maken. Er staan nogal wat cocktailrecepten op hun website! Zoals een Capo Tonic; Capo Negroni; Capo Affogato; ‘Bark ’n Stormy’ en een ‘White del Capo Russian’. We zijn benieuwd of we dit drankje tegen gaan komen op de terrassen deze zomer!

Mocktails en alcoholvrije drankjes

We snappen eerlijk gezegd niet dat er niet vaker een crodino als alcoholvrij drankje op het terras wordt geserveerd, ijsklontjes erin en het is, voor degene die van bitterzoet houden, een heerlijk alternatief voor eenAperol. Maar er zijn heel veel ready-to-drink mocktails op de markt die het vast ook goed doen op het terras, of als blikjes mee te geven zijn in picknickmanden, zoals Santani, het next-gen Organic Soda merk uit Amsterdam. Dit merk is op een missie om de frisdrankindustrie te transformeren door een gezonder, duurzamer én smaakvoller alternatief te bieden. Met 100% biologische ingrediënten en het Skal keurmerk, is Santani Organic Soda de keuze voor wie op zoek is naar smaak, gezondheid en duurzaamheid.

Verder schreven we recent over The Mocktail Club uit België. Zij verkopen een aantal smaken mocktails in flesjes en in grote flessen, die bijvoorbeeld bij een aantal restaurants met Michelinsterren worden geschonken. Denk aan smaken zoals: N°1 BASIL & ELDERFLOWER; N°4 GREEN TEA & ORANGE BLOSSOM; N°8 RHUBARB & FENNEL en N°9 SUMMER BERRY & CHAMOMILE.

Bubbels | Vier de zomer met bubbels, eventueel met alcoholvrije bubbels

Gewoon de zomer vieren met open champagnes in een grote bak met ijs, het staat zo feestelijk! Recent is het All Day Bubbles-concept van Time to Sparkle geïntroduceerd. Met dit concept maak je kennis met de veelzijdigheid van de Franse crémant, hét alternatief voor champagne. Met een uitgebreide selectie verschillende typen crémants uit alle erkende Franse regio’s, maar ook sparkling teas mét wijnbeleving en zelfs goede alcoholvrije mousserende wijn, laat ‘Time to Sparkle’ iedereen van ‘goede’ bubbels genieten, ongeacht voorkeur in smaak of moment. We schreven ook over een sparkling sake, leuk voor de Japanse restaurants!

Natuurlijk zijn er ook veel alternatieven voor alcoholvrije bubbels zoals, de mousserende thee cuvée HopHout van de Frima Bruis, het alcoholvrij merk van het Betuws Wijndomein. HopHout werd tijdens de World Alcohol-Free Awards in Londen beloond met een gouden medaille en de prestigieuze trofee voor ‘Best Original Drink’.

Maar ook de Sparkling Juicy Tea varianten van het familiebedrijf Privatkelterei Van Nahmen. Dit bedrijf is zich sinds de jaren ‘30 gaan specialiseren in vruchtensappen. De huidige eigenaar Peter van Nahmen combineert duurzaamheid en traditie met innovatie. Met o.a. als resultaat ‘Sparkling Juicy Tea’. Uit een samenwerking met theesommeliers, o.a. Niklas Schmeink (Tea Master Gold) zijn drie unieke producten voortgekomen: unieke blends van cold brew thee en vruchtensap. Een mooi, ecologisch en veganistisch alternatief voor de Bob of diegene die geen alcohol drinken!

Lokale ambachtelijke biertjes

We schreven de afgelopen tijd een paar keer over lokale Friese biertjes zoals de biertjes van Brouwerij Gudzekop, het Frysk Oranje bier en 11stijlenbier. Lokaal gebrouwen, ambachtelijke biertjes blijven het goed doen op het terras!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.