Mousserende thee-cuvée HopHout van Betuwse Firma Bruis wint goud én trofee

18-6-2024

  • HopHout - credits Dylan de GraafHopHout - credits Dylan de Graaf
  • Arina & Diederik met 3 thee-cuvées - credits Dylan de GraafArina & Diederik met 3 thee-cuvées - credits Dylan de Graaf
  • HopHout-Gouden medaille - credits Dylan de GraafHopHout-Gouden medaille - credits Dylan de Graaf

De HopHout van Firma Bruis heeft bij de wedstrijd om de World Alcohol-Free Awards in Londen een gouden medaille en de prestigieuze trofee voor ‘Best Original Drink’ behaald. De mousserende thee-cuvée van Arina van Leenen en Diederik Beker won de prijzen op de grootste wereldwijde keuring voor alcoholvrije producten. Firma Bruis is het alcoholvrije label van Betuws Wijndomein.

Leestijd: 2 minuten

Mousserende thee-cuvée HopHout | Alcoholvrij alternatief voor prosecco

HopHout is een mousserende thee-cuvée waarin kamillebloem, munt, jasmijn, verveine en hop uit de wijngaard de hoofdrol spelen. De opvoeding op gebruikte houten wijnvaten geeft de alcoholvrije drank zijn volle structuur. Arina van Leenen: “We zijn hartstikke trots op deze internationale onderscheidingen. Er werden 450 dranken ingezonden uit 21 landen. Dat onze HopHout ook nog eens tot ‘Best Original Drink’ werd bekroond is de kers op de taart. De jury omschrijft HopHout als een geurige, delicate en fascinerende drank, een alternatief voor prosecco of sparkling tea en een goede combinatie met gerechten uit de Chinese keuken.”

Meer behoefte aan alcoholvrije dranken

HopHout wordt gemaakt door Firma Bruis, het alcoholvrije label van Betuws Wijndomein in Erichem. Firma Bruis is gespecialiseerd in gastronomische begeleiders op basis van botanische ingrediënten. Betuws Wijndomein maakt sinds 2004 op duurzame wijze kwaliteitswijnen van Nederlandse bodem. De wijnen worden jaarlijks met gouden medailles bekroond bij de Wijnkeuring van de Lage Landen. Arina van Leenen: “Ruim tien jaar geleden ontstond het idee om kennis van het wijn maken ook in te zetten voor het maken van goede alcoholvrije producten. De tijden veranderen immers en er is steeds meer behoefte aan alcoholvrije dranken en met name als gastronomische begeleider bij de maaltijd.”

Mousserende thee-cuvée HopHout, VeldFlora en Wildkruid

Arina van Leenen vervolgt: “Wij kozen niet voor alcoholvrije wijn, omdat tijdens het proces van de-alcoholiseren een significante hoeveelheid van de smaak verloren raakt. We zijn destijds begonnen met Betuwse Bruis, twee bruisende druivensappen van vroeg geoogste druiven, die voorheen nog als reststroom gezien werden. In 2020 volgde de eerste van een serie mousserende cuvées (blends) op theebasis, gecombineerd met ingrediënten die de wijngaard rijk is. HopHout is verrijkt met hop, kamillebloem, munt, jasmijn en verveine. Daarna volgde de rosé-gekleurde VeldFlora. De dranken zijn een groot succes en we verkopen ze zowel aan particulieren als aan toprestaurants. Onze nieuwste aanwinst is WildKruid, een mousserende thee-cuvée van frisse brandnetel en gember in combinatie met diepe, kruidige smaken als kardemom en steranijs. WildKruid is een heerlijke begeleider van kruidige gerechten.”

Wij schreven al eerder over Betuws Wijndomein.

Website: Firma Bruis

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.