Houd jij Dry January nog steeds vol?

11-1-2022

  • VAN SHA 'Not So Old Fashioned' and TeaVAN SHA 'Not So Old Fashioned' and Tea
  • GINAMISGINAMIS
  • 0.0% Kever Genever0.0% Kever Genever
  • NONA June non-alcoholic drinkNONA June non-alcoholic drink
  • Ferm Fatale - zero sugar and probiotic mocktailsFerm Fatale - zero sugar and probiotic mocktails
  • Dry January Kits by Hairless Dog BreweryDry January Kits by Hairless Dog Brewery

Januari is altijd één van de langere en deprimerende maanden geweest. Terwijl de meesten van ons moeten bijkomen van een feestelijke decembermaand, worden we geconfronteerd met Dry January, Veganuary (en als je daar echt helemaal voor wilt gaan, vergeet dan ook de zuivelvrij niet), we hebben Blue Monday (17 januari dit jaar) en dan je eigen goede voornemens nog!

Maar bekijk het eens op een andere manier: er zijn steeds meer heerlijke veganistische en vegetarische producten verkrijgbaar in winkels, restaurants en recepten op internet. Naast het uitproberen van Veganuary proberen veel mensen Dry January en voor degenen die de smaak van hun cocktail, glas bier of wijn missen, komen er steeds meer heerlijke (en zelfs enkele gedistilleerde) alcoholvrije alternatieven op de markt, we hebben een lijst gemaakt van de nieuwste drankjes.

Leestijd: 4 minuten

De hoeveelheid mensen die meedoen aan Dry January wordt elk jaar groter, volgens dit artikel in Forbes was het geschatte aantal deelnemers in het VK voor 2021, 6,5 miljoen. Wij zijn benieuwd hoe populair het dit jaar wordt en of mensen zich door de lockdown makkelijker aan het alcoholvrije leven kunnen houden. Of heb jij het gevoel van ‘dat ook nog eens’? Als we trouwens weer naar restaurants en bars mogen deze maand: die hebben ook vaak alcoholvrije alternatieven…

VAN SHA Aromatic Spice | Een gedistilleerd alcoholvrij alternatief

Geïnspireerd door de roots van haar eigen familie, legt oprichtster Sharan Bal de krachtige en intense smaken van India vast in de gedistilleerde non-alcoholische dark spirit VAN SHA Aromatic Spice. Door de aromatische blend van Indiase kruiden als saffraan, neroli en galangal – voor een subtiel fris-bloemig aroma, een vleugje bitter zoete citrus en warme kruidige noten – ontstaat er een dark spirit met een lange afdronk. VAN SHA Aromatic Spice kan puur on the rocks gedronken worden of in de mix met ginger ale. VAN SHA is een suikervrij, energiearm, GMO-vrij, glutenvrij, vegetarisch én veganistisch product, dat geen toegevoegde suiker, zoetstof of kunstmatige smaakstoffen bevat. Wij ontvingen een aantal heerlijke VAN SHA cocktailrecepten.

De VAN SHA ‘not so old fashioned’, Ingrediënten: 60ml VAN SHA; 10 ml Kruidensiroop; 4 scheutjes Angostura bitter, ijsblokjes.
Methode: schenk de dranken in over een paar ijsblokjes en roeren, voeg een sinaasappelschil toe ter garnering.

De VAN SHA Tea, ingrediënten: 35ml VAN SHA; 80ml Groene thee (bereiden en afkoelen); 20 ml limoensap; 15 ml suikersiroop.
Methode: schudden, zeven en garneren met limoen of schijfje citroen

GINAMIS | Nieuwe Amsterdamse 0% spirit

GINAMIS wil de norm in drinken verder uitdagen in de categorie ‘non-alcoholisch met goede smaak’. Met deze nieuwe alcoholvrije spirit van Nederlandse bodem kan iedere dag bij het ontbijt al een cocktail gedronken worden. Het is een alcoholvrije spirit geïnspireerd op gin en ontwikkeld, gedistilleerd en gebotteld in Amsterdam. Het merk is bedacht door kersverse ondernemers en vrienden (amis) Jaap van de Weg en Cheng Yeung, die geloven dat smaak én beleving de sleutel tot succes zijn in het non-alcoholische segment. Beiden hebben ruime ervaring in de drankenindustrie. Kijk vooral naar de twee ‘Mocktails’ via de link in de titel!

Kever 0.0% van Kever Genever| Wat te drinken als je bewust een avondje niet drinkt

In 2019 hebben wij een artikel geplaatst over de Kever 0.0% van Kever Genever, het eigenzinnige Amsterdamse jenevermerk in blik. Kever 0.0% is de allereerste jenever-stijl 0.0%. Het product heeft de kenmerkende jeneverbestonen van kwaliteitsjenever. Verder wordt gebruik gemaakt van distillaten zoals dennen en citrus en ten slotte rode peper voor een tintelende kick. De graanalcohol heeft plaatsgemaakt voor gedistilleerd water. Kever 0.0% drink je in de mix met tonic en een schijfje grapefruit. Kever 0.0% geeft antwoord op; wat te drinken als je niet drinkt?

NONA June | Gin-Tonic zonder kater

Gin-tonic: het is misschien wel het meest geliefde drankje van de afgelopen tijd. Er zijn genoeg alcoholvrije spirits te koop, maar geen enkele smaakt volgens de makers van NONA June echt naar pure gin. ‘’Dat moet anders kunnen’’, dacht de Gentse bio-ingenieur Charlotte, en voegde daad bij woord door NONA June te ontwikkelen, oftewel een alcoholvrije gin die niet van echt te onderscheiden is. De Kicker? NONA June mocht van Charlotte pas op de markt komen na de goedkeuring en ondersteuning van gerenommeerde sommeliers en chefs. Ook in dit artikeltje mocktailrecepten.

Ferm Fatale l De eerste suikervrije probiotische mocktail

Ferm Fatale heeft in 2020 ’s werelds eerste suikervrije probiotische mocktail op de markt gebracht. Zij verkopen een lijn met veganistische, biologisch en probiotische alcoholvrije dranken. Met hun drankjes met slechts 22 calorieën en 0% suiker per flesje, bieden de mocktails van Ferm Fatale een alternatief voor de drankjes boordevol suiker en alcohol, waardoor consumenten de vrijheid hebben om een gezondere keuze te maken, ook tijdens het feesten!

Dry January Survival Kits van Hairless Dog Brewing Company

Alcoholvrije en alcoholarme bieren zijn het hele jaar door populair, dus geen aparte 0.0% biertjes in dit lijstje behalve die van de Hairless Dog Brewing Company. Ze creëerden ‘Dry January Survival Kits’, inspiratie voor andere bars en restaurants? Creëer wat alcoholvrij plezier!

Dry January® blijft aan populariteit winnen onder de ‘nuchtere nieuwsgierigen’ die willen experimenteren met een alcoholvrije levensstijl. Om diegenen te helpen die het eens willen proberen, heeft Hairless Dog Brewing Company hun Dry January Survival Kits ontwikkeld. Prijzen zijn inclusief een keuze uit de drie Hairless Dog 0% ABV (Alcohol By Volume) ambachtelijke biervarianten en merchandise.

Alcoholvrije wijn | Dit zijn volgens Barts Boekje de beste keuzes

Alhoewel wijzelf het laatste jaar geen alcoholvrije wijn meer hebben geprobeerd, zien we wel steeds meer enthousiaste schrijvers over dit onderwerp. Barts Boekje heeft bijvoorbeeld een lijst gemaakt met volgens hen de beste keuzes. Er staat zelfs een alcoholvrije champagne tussen. Klik op de link in de titel en lees het volledige artikel! En wij hebben het goede voornemen het dit jaar toch maar weer eens te proberen 😉

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.