NONA June | Gin-Tonic zonder kater

14-7-2020

  • NONA June, non-alcoholische drankje
  • NONA June, non-alcoholische drankje
  • NONA June, non-alcoholische drankje
  • French N°9 cocktail met de non-alcoholische NONA June
  • NONA Collins cocktail met de non-alcoholische NONA June
  • NONA tonic met de non-alcoholische NONA June

Gin-tonic: het is misschien wel het meest geliefde drankje van de afgelopen tijd. Alleen jammer dat het alcoholpercentage zo hoog is dat de dag erna steevast een kilo aspirine, een fleecedekentje, een bank en een uurtje of tien Netflix nodig is om de kater te kunnen overwinnen. Er zijn genoeg alcoholvrije spirits te koop, maar geen enkele smaakt volgens de makers van NONA June echt naar pure gin. ‘’Dat moet anders kunnen’’, dacht de Gentse bio-ingenieur Charlotte, en voegde daad bij woord door NONA June te ontwikkelen, oftewel een alcoholvrije gin die niet van echt te onderscheiden is. De Kicker? NONA June mocht van Charlotte pas op de markt komen na de goedkeuring en ondersteuning van gerenommeerde sommeliers en chefs.

NONA June | Bevoorrecht met een unieke smaak

“Niet-drinkers worden vaak bestempeld als saai en voelen zich onder druk gezet om tóch een drankje te doen. Met NONA Drinks willen we iedereen de keuze geven om anders te drinken, maar dan wel in stijl. We geloven dat er geen compromissen moeten gemaakt worden op vlak van smaak, kwaliteit en beleving wanneer je niet wilt drinken; NO ALCOHOL, NO COMPROMISES. NONA June is een complexe, maar gebalanceerde alcoholvrije spirit geïnspireerd op gin.”

De naam NONA staat eigenlijk voor twee dingen: Non Alcoholic, maar bovenal ook voor het getal 9 (Nona in het latijns). Dit getal verwijst naar de negen botanicals die verwerkt worden in de gin. June refereert naar de jeneverbes, oftewel het bestandsdeel dat gin zijn unieke smaak geeft. En dit is nou precies de reden waarom Nona June zich een alcoholvrije gin mag noemen: de rijke en intense smaak wordt bewaard doordat de ingrediënten zo goed overeenkomen met het origineel. Er worden geen compromissen gesloten: zeker niet op het gebied van smaak, kwaliteit en beleving.

 NONA is geen drankje: NONA is een moment

NONA is geen vluchtig drankje, maar een ervaring ofwel een mooie belevenis. De intense smaak staat symbool voor het intens beleven van een intiem moment: NONA is een perfect drankje om in alle rust van te genieten met een partner, maar juist ook tijdens uit eten of in de club, wanneer je niet wilt overkomen als een saaie muts met een colaatje, maar graag in het moment wilt zijn met je vrienden. Het is een moment waarin je kunt opladen. Vanuit die beleving is NONA in al ruim negen landen beschikbaar, waaronder in vele gerenommeerde (sterren)restaurants en cocktailbars. Nederland voegt zich nu bij de ranken.

Over Nona June

Jong, Gents, afgestudeerd als bio-ingenieur én een enorme passie voor kruiden en natuur. De 26-jarige Charlotte Matthys ontwikkelde haar eigen alcoholvrije variant voor gin. Haar woonkamer toverde ze om tot een geïmproviseerd laboratorium, waar ze kruiden distilleerde en zo de allereerste Belgische alcoholvrije spirit ontwikkelde. Ze kreeg hulp van gerenommeerde chefs en sommeliers om het smaakpallet vorm te geven. NONA June is verkrijgbaar in een 70cl fles en in een kleiner formaat van 20cl. Meer info en alle verkooppunten vind je op hun website.

3 cocktails met NONA June

Signature cocktail NONA & Tonic:

Ingrediënten: 5cl NONA June; 10cl Indian tonic; Sinaasappelzeste; Basilicum en ijsblokjes .

Bereidingswijze: Vul een glas met ijsblokjes. Voeg 5cl NONA June toe, gevolgd door 10cl Indian tonic en roer zachtjes. Werk de cocktail af met de basilicum en sinaasappelzeste als garnituur.

NONA Collins:

Ingrediënten: 5 cl NONA June; 3 cl Citroensap; 2 cl Suikersiroop; Soda; Citroenzeste of een schijfje citroen en Eventueel een takje tijm

Bereidingswijze: Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Voeg NONA June, citroensap en suikersiroop toe. Aftoppen met soda en zachtjes omroeren. Garnering: citroenzeste of schijfje citroen. Optionele garnering: takje tijm.

French N°9:

Ingrediënten: 3 cl NONA June; 2 cl Verjus; 1 cl suikersiroop; 3 cl bruisend water; Salieblaadjes

Bereidingswijze: Schenk de NONA June, Verjus en suikersiroop in een glas. Roer dit gedurende een minuut. Voeg dan het bruisend water toe en garneer met de salieblaadjes.

Website: NONA Drinks

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.