VAN SHA Aromatic Spice | Een gedistilleerd alcoholvrij alternatief

9-12-2021

  • Distilled non-alcoholic dark spirit VAN SHADistilled non-alcoholic dark spirit VAN SHA
  • Distilled non-alcoholic dark spirit VAN SHADistilled non-alcoholic dark spirit VAN SHA
  • Distilled non-alcoholic dark spirit VAN SHASharon Bal created Van Sha

Geïnspireerd door de roots van haar eigen familie, legt oprichtster Sharan Bal de krachtige en intense smaken van India vast in de gedistilleerde non-alcoholische dark spirit VAN SHA Aromatic Spice. Door de aromatische blend van Indiase kruiden als saffraan, neroli en galangal – voor een subtiel fris-bloemig aroma, een vleugje bitter zoete citrus en warme kruidige noten – ontstaat er een dark spirit met een lange afdronk. VAN SHA Aromatic Spice kan puur on the rocks gedronken worden of in de mix met ginger ale. Voor  cocktailliefhebbers – VAN SHA is ook heerlijk in een Not So Old Fashioned. VAN SHA is een suikervrij, energiearm, GMO-vrij, glutenvrij, vegetarisch én veganistisch product, dat geen toegevoegde suiker, zoetstof of kunstmatige smaakstoffen bevat.

Er is volop keuze in alcoholvrije alternatieven voor bij een feestelijke lunch, brunch, diner of eventueel zelfs het ontbijt? Een mocktail is een leuk toevoeging op de feestdagen! 

Leestijd: 2 minuten

VAN SHA No. 27 | Het achtergrond verhaal

VAN SHA gelooft  dat er meer dan één manier is om een ‘drankje’ te drinken en maakt het daarmee haar missie om spirits te creëren voor een inclusieve borrelervaring, wanneer je niet alleen een alternatief wilt, maar een echte en heerlijke keuze in alcoholvrij. Oprichtster Sharan Bal heeft altijd een sterke band gehad met haar roots in Punjab, India. Wat begon als een experiment met verschillende ingrediënten uit de keuken van haar moeder, kreeg een vervolg in de straten van India. Tijdens het verkennen van het agrarische familie erfgoed, de diverse vegetatie tot aromatische gedroogde specerijen van kruidenmarkten – vond Sharan uiteindelijk de onderscheidende en rijke ingrediënten voor VAN SHA. Dit alles ging niet zonder slag of stoot, het kostte 2 jaar en 27 pogingen om tot het perfecte recept te komen: VAN SHA No. 27.

Na het zorgvuldig selecteren van de specerijen, worden deze individueel geëxtraheerd door middel van maceratie en distillatie. De extracten creëren VAN SHA’s spice blend dat vervolgens wordt geperfectioneerd tot het uiteindelijke Aromatic Spice. Tenslotte wordt het water toegevoegd, gefilterd en gebotteld.

Sharan Bal (geboren en getogen in Den Haag) is een ervaren niet-drinker. Ze heeft gewerkt voor ’s werelds grootste bedrijf in sterke dranken en heeft haar diepgaande kennis en begrip van hoe sterke dranken worden gedistilleerd gebruikt om een unieke en complexe non-alcoholische dark spirit te creëren. VAN SHA is een inclusieve drink experience voor wie alcoholvrij kiest. VAN SHA Aromatic Spice is nu verkrijgbaar in 70cl bij Gall en Gall.

Wie meerdere alcoholvrije mocktails wil maken, kijk ook eens naar: Ginamis, Seedlip, Ceder’s en bijvoorbeeld STRYYK™.

Website: Van Sha Spirits 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.