GINAMIS | Nieuwe Amsterdamse 0% spirit

9-12-2021

  • GINAMISDan the Lion - de mixologist van GINAMIS
  • GINAMISGINAMIS
  • GINAMISThe Classic Amis with GINAMIS
  • GINAMISThe Pink Amis with GINAMIS
  • GINAMISGINAMIS

GINAMIS wil de norm in drinken verder uitdagen in de categorie ‘non-alcoholisch met goede smaak’. Met deze nieuwe alcoholvrije spirit van Nederlandse bodem kan iedere dag bij het ontbijt al een cocktail gedronken worden. GINAMIS lanceerde deze week officieel op de Nederlandse markt. Het is een alcoholvrije spirit geïnspireerd op gin en ontwikkeld, gedistilleerd en gebotteld in Amsterdam. Het merk is bedacht door kersverse ondernemers en vrienden (amis) Jaap van de Weg en Cheng Yeung, die geloven dat smaak én beleving de sleutel tot succes zijn in het non-alcoholische segment. Beiden hebben ruime ervaring in de drankenindustrie.

Het smaak-profiel van GINAMIS wordt sterk bepaald door een uniek en ongewoon ingrediënt; paardenbloemblad! De paardenbloem (in het Frans “dents de lion”) de inspiratie voor de geboorte van Dan the Lion, het ondeugende mixologist character van het merk. Tijdens The Dutch Non-Alcoholic Spirit Awards in oktober 2021 kreeg GINAMIS een medaille in de categorie ‘White Spirits’ als beste Nederlandse alcoholvrije spirit op basis van smaak, design en concept. Leuk voor een alcoholvrij alternatief voor de komende feestdagen, je kunt er cocktails mee maken voor bij het ontbijt, de lunch of gewoon zomaar…. Met 2 mocktailrecepten!

Leestijd: 2 minuten

Een G&T met GINAMIS | Alcoholvrij en lekker

Jaap van de Weg: “Onze missie is simpel: we willen de norm in ‘drinken’ veranderen. We zien nog steeds dat mensen verwachten dat je alcohol drinkt als je bij elkaar bent. Een non-alcoholisch drankje wordt toch vaak als saai bestempeld. Ondertussen zorgt bier op brede schaal voor volwaardige en smaakvolle alcoholvrije keus om thuis of in de horeca van te genieten. Die (r)evolutie was voor ons vruchtbare grond om een nieuwe optie in de cocktail scene te ontwikkelen. Alcohol en gezelligheid zijn niet langer synoniem; wat telt is dat je kunt kiezen voor smaak”.

Zoektocht naar de karaktervolle smaak, zonder alcohol

De vrienden zijn lange tijd op zoek geweest naar een manier om hun ideeën om te zetten in een écht goede en lekkere 0% spirit. Zo lekker, dat je er een tweede van bestelt. Ze vroegen gerenommeerde masterblenders om hulp maar ook zij hadden het antwoord niet zomaar gevonden. Uiteindelijk lukte het een karakteristieke smaak te ontwikkelen in samenwerking met The Stillery in Amsterdam.  GINAMIS is ontstaan uit distillatie en vermenging van tien plantaardige ingrediënten (o.a. jeneverbes, klaproos, rozemarijn en kaneel) met Nederlands zand-gefilterd duinwater. Een ambachtelijk proces dat, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, geheel identiek is aan de distillatie van gin.

De smaak laat zich niet eenvoudig omschrijven; het begint met een verrassende aromatische neus waarin kruidig en bloemig met elkaar lijken te dansen. In de mond volgt een gebalanceerd, bitter-kruidig profiel met frisse citrus-tonen en een krachtige afdronk.

Paardenbloem, uniek lekker

Het smaak-profiel van GINAMIS wordt sterk bepaald door een uniek en ongewoon ingrediënt; paardenbloemblad. Velen zien dit (on)kruid als een hardnekkige lastpak. Maar de licht bittere smaakmaker heeft een bijzonder verhaal. Naast de bekende toepassing in salades en thee is het gunstig voor de spijsvertering. Yeung zegt: “Volgens de traditionele Chinese geneeskunde verbetert dit kruid de werking van de lever.”

Het nieuwe grote genieten

“Het gaat niet om alcoholisch of alcoholvrij. Het gaat om de smaak ÉN de beleving. Een volwaardige, complexe smaak die bereid en gepresenteerd wordt als een aantrekkelijke cocktail. En je kunt je nieuwe favoriete G&T ook nog eens écht overal en altijd drinken; tijdens het ontbijt, die spannende vergadering of gewoon op dinsdagavond samen met je partner als de kinderen op bed liggen”, zegt Van de Weg.

Modern design met een verhaal

De naam GINAMIS staat voor “geïnspireerd op gin, gemaakt door vrienden”. De kleuren zijn bewust gekozen om de ‘modern classic’ fles hetzelfde karakter te geven als haar inhoud. Het koninklijke blauw staat voor kwaliteit en stijl; het oranje voor het grote genieten, en de Nederlandse roots. De paardenbloem speelt niet alleen in de drank zelf een hoofdrol, ook in het design komt het overal terug; in het logo, het spel van de pluisjes die vrij door de lucht ‘waaien’ en in de ‘persoon’ van Dan the Lion (als karakterbepalend ingrediënt). De stijlvolle fles misstaat niet in een tweede leven als karaf of kandelaar. GINAMIS is verkrijgbaar in een aantal slijterijen en horecazaken in de Randstad en via hun website.

Mocktail recepten met GINAMIS | The Classic Amis en een The Pink Amis

The Classic Amis – Een verfrissend en verrassend karaktervolle twist op de klassieke G&T met de unieke smaak van paardenbloemblad. Ingrediënten: 50ml GINAMIS – 125ml Indian Tonic – sinaasappel – kaneelstokje.

Vul een glas met ijsklontjes helemaal tot de rand. Schenk 50ml GINAMIS in het glas, en schenk vervolgens 125ml Indian Tonic via de rand ook in het glas. Roer 1-2 keer zachtjes door het glas. Voeg een schijfje sinaasappel en een kaneelstokje toe.

The Pink Amis – Een prachtige cocktail met de floraal kruidige smaak van GINAMIS. Ideaal aan het begin van de avond om samen met je ‘amis’ van te genieten. Ingrediënten: 50ml GINAMIS – 100ml Pink (Hibiscus) Tonic – sinaasappel – jeneverbessen.

Vul een glas met ijsklontjes helemaal tot de rand. Schenk 50ml GINAMIS in het glas, en schenk vervolgens 100ml Pink Tonic via de rand ook in het glas. Roer 1-2 keer zachtjes door het glas. Voeg een schijfje sinaasappel en een paar gedroogde jeneverbessen toe. Enjoy mes Amis!

Meerdere alcoholvrije dranken vind je hier!

Website: GINAMIS

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.