Inspiratie uit 2018 (en 2019) | Alcoholvrije drankjes

5-8-2019

  • SeedlipSeedlip

Niet alleen de vraag naar gezonde voeding neemt toe maar ook die van drankjes. In 2018 en 2019 zagen we veel product releases van alcoholvrije – biertjes, drankjes en cocktails. In dit artikel vind je een overzicht van de alcoholvrije dranken die wij voorbij hebben zien komen! Welke is jouw favoriet?

Seedlip

In januari 2018 schreven wij over Seedlip, de eerste gedestilleerde non-alcoholische drank. Blended en gebotteld in Engeland, Seedlip heeft een eigen maceratie (koude extractie) methode gecreëerd in koperpotten en heeft een distillatie en filtratie proces voor alle individuele botanicals die 6 weken duurt. Seedlip’s bevat geen calorieën, is suikervrij, vrij van zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen, waardoor een Seedlip & Tonic het geloofwaardige volwassen alternatief is voor alcohol, wanneer je een lekker alcoholvrije avond hebt.

Gin Barrel-Aged Cold Brew

In maart 2018 schreven we over Starbucks Reserve® Roastery in Seattle die een nieuw alcoholvrij drankje heeft waarvan de oorsprong terug te vinden is in de oude ambacht van drank in vaten laten rijpen. Gin Barrel-Aged Cold Brew, een jaar na de introductie de koffiebonen die gerijpt werden in whiskyvaten, Whiskey Barrel-Aged Sulawesi. Het drankje begint met ongebrande kleine Rwandese koffiebonen die met de hand in eiken vaten worden geschept waar eerder bourbon heeft ingezeten. Daarna werden deze vaten gebruikt door de plaatselijke ambachtelijke distilleerderij ‘Big Gin’ in Seattle om gin in te laten rijpen. Dit sprankelende nieuwe alcoholvrije drankje geeft een twist aan de klassieke gin-tonic. Ten eerste stellen de barista’s van de Roastery de Gin Barrel-Aged Cold Brew Rwanda-koffieconcentraat samen en voegen er ijs en een paar streepjes limoenbitters aan toe. Het drankje wordt afgewerkt met tonic en gegarneerd met limoen.

Be-Mocktails

De zussen Conchita en Norita Daniël uit Amsterdam ontwikkelden het nieuwe drankje. Conchita: “Ik zie bij de jonge mensen om mij heen dat gezondheid steeds belangrijker wordt. Samen met mijn zus heb ik daarom marktonderzoek gedaan. Daaruit bleek dat een groeiende groep Millennials bewuster omgaat met gezondheid en behoefte heeft aan een gezond drankje waar je feestelijk en chique mee kan proosten.” Door de vraag naar een drankje dat gezond, lekker maar ook cultureel verantwoordelijk is hebben zij Be-Mocktails ontwikkeld. Mocktails zonder alcohol die lekker, gezond, vegan en halal zijn.

BAR NØNE

Coca Cola’s afdeling, Venturing & Emerging Brands (VEB), legt de lat hoog binnen de productlijn van koolzuurhoudende alcoholvrije drankjes met de lancering van BAR NØNE. In oktober 2018 was BAR NØNE tijdens het festival ‘Taste of Atlanta’ voor het eerst te proeven. Op dit Amerikaanse festival genoten bijna 3000 festivalgangers van dit nieuwe drankje.

CEDER’S

Afgelopen juni gelanceerd op de Nederlandse markt: CEDER’S, een alcoholvrije alternatief voor gin. Het premium merk met Zweedse en Zuid-Afrikaanse roots bevat alle smaken van gin, maar zonder alcohol. Hiermee is CEDER’S één van de eerste die de Nederlandse consument een alcoholvrij alternatief voor gin biedt, die niet inlevert op smaak. Vanaf eind juni zal de eerste van de drie varianten, CEDER’S Crisp, gelanceerd worden in 450 Gall & Gall vestigingen in Nederland.

STRYYK™

STRYYK™, een nieuwe reeks van zero-proof gedistilleerde dranken is recent gelanceerd in Engeland. Met de groeiende markt van non-alcoholische dranken bieden ze consumenten een modern smaak-gedreven en stijlvol alternatief voor alcohol. Gemaakt door Alex Carlton, ondernemer in de drankenindustrie en oprichter van Funkin Cocktails. Hiermee komt hij tegemoet aan de groeiende vraag van Gen X’rs naar smaakvolle alcoholvrije dranken. STRYYK is voornamelijk gericht op de leeftijd van 18-35 jaar en gepositioneerd als een merk voor degenen die ervoor kiezen geen alcohol te drinken maar wel onderdeel willen blijven van het feest!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.