BAR NØNE | Coca Cola lanceert premium non-alcoholische drankjes

21-2-2019

  • BAR NØNEBAR NØNE
  • BAR NØNEBAR NØNE
  • BAR NØNEBAR NØNE
  • BAR NØNEBAR NØNE

Coca Cola’s afdeling, Venturing & Emerging Brands (VEB), legt de lat hoog binnen de productlijn van koolzuurhoudende alcoholvrije drankjes met de lancering van BAR NØNE. In oktober 2018 was BAR NØNE tijdens het festival ‘Taste of Atlanta’ voor het eerst te proeven. Op dit Amerikaanse festival genoten bijna 3000 festivalgangers van dit nieuwe drankje.

Momenteel zijn de drankjes alleen nog verkrijgbaar in Atlanta en online in Amerika. De vier unieke smaken – Spiced Ginger Mule, Bellini Spritz, Dry Aged Cider and Sangria –zijn gebaseerd op andere drankjes zoals bier, wijn en cocktails. De drankjes bevatten tussen 70 en 130 calorieën en zijn gezoet met vruchtensapmengsels en/of rietsuiker.

BAR NØNE I Waar het idee vandaan komt..

Het idee van BAR NØNE is ontstaan tijdens een gesprek op de werkvloer over smaakvolle vervangers voor alcoholische drankjes, of eigenlijk het gemis daaraan. Sabrina Tandon, BAR NØNE general manager, en een aantal van haar collega’s hunkerden naar iets anders dan spa rood of sapje. “We spraken over dat we tegenwoordig niet meer zo vaak en zo veel willen drinken als vroeger. Wel zouden we een non-alcoholisch drankje willen waar we net zo veel naar uit kunnen kijken als naar een alcoholisch drankje.” Sabrina en haar collega’s zijn niet alleen, onderzoek toont aan dat non-alcoholische trends generatie gerelateerd zijn. Zo drinken millennials over het algemeen minder dan de generatie-X, en generatie-Z nog minder dan millennials.

“Er zijn talloze redenen waarom mensen ervoor kiezen geen alcohol te drinken”, zegt Sabrina Tandon. “We richten ons niet op één bepaald demografisch gebied… we richten ons op een mindset.” Binnen 10 maanden na het idee voor BAR NØNE stonden de drankjes in de schappen. Bij Coca-Cola worden agile teams zoals die van Sabrina Tandon gestimuleerd om risico’s te nemen en snel te anticiperen.

Tijdens het festival ‘Taste of Atlanta’ werd er aan de festivalgangers die de drankjes proefden, gevraagd wat ze ervan vonden. 93% gaf aan dat zij BAR NØNE ook zouden kopen en 78% dronk het drankje puur met ijs zonder alcohol of andere ingrediënten toe te voegen.

Website: BAR NØNE

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.