Kever Genever lanceert: Kever 0.0% | Wat te drinken als je bewust een avondje niet drinkt

14-5-2019

  • Kever GeneverKever Genever
  • Kever GeneverKever Genever
  • Kever GeneverKever Genever
  • Kever GeneverKever Genever
  • Kever GeneverKever Genever
  • Kever GeneverKever Genever

in 2016 hebben wij een artikel geplaatst over Kever Genever, het eigenzinnige Amsterdamse jenevermerk in blik. Het merk wil uitgroeien tot het meest innovatieve jenevermerk van de Lage Landen. Een eerste stap in die richting is de introductie van de Kever 0.0%; een jenever, maar dan zonder alcohol en dus passend binnen de trend van bewust alcoholgebruik. Op 10 mei is Kever een crowdfundingcampagne op het platform CrowdAboutNow gestart. Ze willen met deze campagne minimaal €100.000 tot maximaal €200.000 ophalen om Kever 0,0% te kunnen realiseren, maar ook om binnen 3 jaar andere spraakmakende Kever Genevers te lanceren. Ondertussen is 120% behaald van hun doel en de crowdfunding duurt nog 35 dagen.

KEVER 0.0%

 Kever 0.0% is de allereerste jenever-stijl 0.0%. Het product heeft de kenmerkende lichtgranige en jeneverbestonen van kwaliteitsjenever. Verder wordt gebruik gemaakt van distillaten zoals dennen en citrus en ten slotte rode peper voor een tintelende kick. De graanalcohol heeft plaatsgemaakt voor gedistilleerd water. Kever 0.0% drink je in de mix met tonic en een schijfje grapefruit. Kever 0.0% geeft antwoord op; wat te drinken als je niet drinkt? Het product zal in juni gelanceerd worden.

 Meer mocktails, minder katers

 De groei en aandacht voor deze laag- of non-alcoholische alternatieven zijn de laatste twee jaar enorm toegenomen. De hype rond ‘Dry January’ was nog nooit zo groot en marktonderzoeker Nielsen laat zien dat 1 op de 4 volwassenen aangeeft te willen minderen qua alcoholgebruik. Onder 18- tot 24-jarigen is dit zelfs 1 op de 3. Het is niet verassend dat bijvoorbeeld het 0.0%- biersegment met 30% per jaar groeit. Het lokale aanbod in 0.0%-gedistilleerd is nog beperkt, en hier ligt een uitgelezen kans voor Kever. Kever Genever heeft ambitie en wil nationaal en internationaal een stempel drukken op de jenevermarkt. Kever komt daarom met een innovatief product voor ieder drinkmoment: het cocktail-, kopstoot-, 0.0-moment en ga maar door.

 OVER KEVER GENEVER

 Kever Genever is een Amsterdams Jenevermerk dat in 2015 opgericht door vier vrienden, zij hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie in Zweden: Ruben Wolvekamp (27), Sebastian Kolstee (29), Leonard Crijns (30) en Benedict Frauen (27). Kever richt zich op twintigers en dertigers die opzoek zijn naar producten met een identiteit en lokale herkomst. Hierbij is de ervaring van groot belang en gaat het om kwaliteit in plaats van kwantiteit.

De eerste twee producten van Kever zijn volgens oprichter Ruben Wolvekamp: “vernieuwend, vol smaak en vooral heel laagdrempelig. Wij wilden onze generatie laten proeven hoe lekker en eigentijds jenever kan zijn. Ook willen we laten zien dat deze drank ontzettend divers is in smaak en toepasbaarheid’. Zo introduceerde Kever deze zomer de zogenaamde Kopstoot Genever: een jenever met ananas en hop, speciaal ontwikkeld voor naast een IPA of een Weizen. Medeoprichter Sebastian Kolstee: ‘Onze Kopstoot Genever is die kleine traktatie naast een biertje. Voor dat drinkmoment wanneer je werkweek eindigt, en je weekend begint. Een kopstoot 2.0’. Waar de kopstoot het drinkmoment invult om de ‘scherpe randjes van de week af te halen’, zien de mannen van Kever dat de vraag naar laag- en non-alcoholische alternatieven voor drank enorm groeit. Wat te drinken als je bewust een avondje niet drinkt?

Website: Kever Genever 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.