Trends in het kort | Week 34

24-8-2020

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een interessant artikeltje over gezondheids-shotjes waarvan de populariteit enorm toeneemt. Daarnaast zien we ook steeds meer milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal op de markt komen. En ook heel mooi qua design! Dit keer bentoboxen gemaakt van bijproducten van de cacao industrie.

Sinds begin augustus kun je in Amsterdam heerlijke chocoladekoekjes kopen bij banketwinkel ‘Het Koekemannetje’ op de 9 straatjes. En restaurantketen De Beren heeft nu ook een vestiging in Drenthe, in Hoogeveen.  

Coronapager Novick werkt met bluetooth en infrarood en geeft een signaal af zodra iemand (die ook een pager heeft) binnen jouw 1,5 meter komt. Handig voor festivals of voetbalwedstrijden?

En voor wie een corona-proof bioscoop bezoek wilt, heeft het ijsmerk Blue Bunny een leuk idee bedacht: funlightenment! Een foodtruck annex bioscoop die komt voorrijden.

We krijgen steeds vaker persberichten over nieuwe hard-seltzermerken die ook in Nederland op de markt komen, afgelopen periode bijvoorbeeld van White Claw. Ook Coca Cola gaat in Amerika een hard-seltzer op de markt brengen en Rebel Coast komt met een hard-seltzer waarin cannabis is verwerkt!

In New York is een Sour Patch Kids winkel geopend. Voor alle liefhebbers van zure matjes is deze winkel met een hoog Instagrammable gehalte waarschijnlijk het walhalla van snoepjes! En in Seattle is een nieuwe citizenM geopend, met een link naar foto’s van het interieur op de website van concrete Amsterdam.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Immunity boosting | Gezondheids-shotjes in trek

Kleine shotjes met geconcentreerd vruchtensap, vaak met gember, kurkuma, tarwegras, citrus, cayenne peper etc. zijn in dit COVID-19 tijdperk nog populairder geworden. Volgens de schrijfster van dit artikel op de website van Forbes is door COVID-19 iedereen op zoek naar manieren om het immuunsysteem te verbeteren en worden deze shotjes als een snelle en gemakkelijke optie ervaren. Zij geeft in dit artikel voorbeelden en geeft aan waarvoor de diverse shotjes werken. Ook in Nederland zien we gember, kurkuma etc. shots, een mooi bijproduct voor koffie- en lunchzaken.

Banketbakkerij Het Koekemannetje heeft opent haar deuren in de 9 Straatjes in Amsterdam

Het Koekemannetje bakt heerlijke chocoladekoekjes. De eigenaren David Vorst (21) en Alain Léons (29) produceren elke ochtend vers koekdeeg in de minifabriek onder de winkel sinds begin augustus. Zij verkopen 4 soorten chocoladekoekjes (melk, wit, puur, en wit met Macademia). Je kan de koekjes per stuk kopen, maar ook in verschillende maten dozen. Wat misschien wel het vaakst de winkel verlaat is de prachtige koektrommel. Een must-have voor thuis.

De Beren restaurant nu ook in Drenthe gevestigd

De Beren zet voor het eerst voet aan wal in de provincie der hunebedden: Drenthe. Op de plek waar voormalig horecaketen Het Postkantoor in Hoogeveen gevestigd was, begint De Beren met frisse zin aan een nieuw avontuur met een nieuw restaurant. De inwoners van Hoogeveen en omstreken zijn sinds halverwege augustus welkom aan de Van Echtenstraat 35 om de overheerlijke gerechten van De Beren zelf te ervaren. Families en vrienden worden iedere dag van de week op gepaste wijze verwelkomd door de gastvrije medewerkers om te genieten van de ultieme Berenbeleving en de bourgondische menukaart.

Coronapager Novick | Een geheugensteun voor de 1,5 meter op drukke locaties

Voldoende afstand bewaren is cruciaal om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De lichtgewicht pager van Novick signaleert de aanwezigheid van een andere pager binnen een cirkel van anderhalve meter middels infrarood en bluetooth. Zodra iemand te dichtbij komt, geeft de veiligheidstool een lichtsignaal af.

We schreven al eerder over soort gelijke devices, de Aura Aware, Sentech en Rombits romware covid radius.

Herbruikbare take-away bakjes gemaakt van de schillen van cacaobonen

Nu restaurants, mede door COVID-19, steeds meer focussen op afhaalmaaltijden is de vraag naar afhaalbakjes – en dus milieuvriendelijke afhaalbakjes – toegenomen. Het Londense bedrijf PriestmanGoode biedt nu een assortiment van afhaalbakjes volledig gemaakt van natuurlijke producten. Ze hebben het assortiment Zero genoemd en verkopen o.a. een soort bento box containertjes die volledig zijn gemaakt van bijproducten van de cacao industrie.

Eerder hebben we ook milieuvriendelijke koffiekopjes gespot die gemaakt werden van koffiedik, Kaffeeform. Beide producten zien er geweldig uit!

Sour Patch Kids winkel geopend in New York

Fans van de iconische Sour Patch Kids (zure matjes) snoepjes hebben vanaf nu de kans om hun favoriete snoep in een speciale ‘zure matjes’ winkel te kopen! Mondelēz International, eigenaar van het merk, heeft een Sour Patch Kids winkel geopend. De winkel, gevestigd in New York, gaat naast het reguliere assortiment ook allerlei lekkernijen met hun snoepgoed maken, met een hoog ‘Instagrammable’ gehalte zoals freakshakes, wafels, suikerspin enzovoorts!

Funlightenment by Blue Bunny | Outdoor bioscoop & foodtruck in de VS

Blue Bunny, een bedrijf in Amerika dat ijs verkoopt, heeft een vrachtwagen omgebouwd tot een foodtruck met een outdoor bioscoop. Hiermee toeren ze onder de naam Funlightenment door Amerika en verwennen ze kleinere groepen mensen met films die worden vertoont op een gigantisch filmscherm en natuurlijk met ijs!

Leuk voor in parken, volgend jaar ook in Nederland?

White Claw | Populair Hard-Seltzer merk uit Amerika nu in Nederland verkrijgbaar

Zoals we de afgelopen maanden al vaak hebben aangegeven is de ‘hard seltzer’ een megatrend in de Verenigde Staten. Het merk White Claw is daarin een fenomeen. Een frisse combinatie van bruiswater, natuurlijke fruitsmaken en 4,5% alcohol. White Claw is nu ook verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt.

Ook Coca-Cola brengt een eigen Hard Seltzer op de markt in Amerika

In de trant van de toenemende populariteit van hard-seltzers, brengt Coca-Cola nu ook een hard-seltzer op de markt onder het merk Topo Chico. Eerder al, bracht Coca-Cola een alcoholische drank uit in Japan. Nu zet het bedrijf haar expansie dus voort in de alcoholwereld in Amerika. Volgens het artikeltje op Hypebeast is de populariteit van hard-seltzers nog steeds aan het groeien met wel 241% in vergelijking met vorig jaar.

Hard-Seltzer met Cannabis nu verkrijgbaar

De Hard-Seltzers zetten net voet aan de grond in Nederland, maar in de VS hebben ze nu al een variant waar Cannabis in verwerkt zit, voor de ervaren Hard-Seltzer drinker! Een product van Rebel Coast, wij schreven in 2018 al over hun alcoholvrije marihuana wijn.

Recent geopend: citizenM in Seattle

Met dit citizenM gaan ze terug naar de toekomst, geïnspireerd door de buurt waar de grenzen tussen analoog en digitaal vervagen. Het 7 verdiepingen tellende gebouw bevindt zich op de hoek van John Street en kijkt uit op Denny Park en Westlake Avenue die helemaal naar Lake Union loopt. Het gebied is de thuisbasis van het hoofdkantoor van Microsoft en Amazon en wordt gekenmerkt door de iconische Space Needle.

Het conceptontwerp van de architectuur en het interieur is ontworpen door het bureau concrete Amsterdam en uitgevoerd door het Seattle-team van Gensler. Alle 264 kamers zijn geprefabriceerde modulaire units die op elkaar zijn gestapeld, waardoor een gebouw ontstaat met een reeks grote slaapkamerramen die typerend zijn voor de architectuur van citizenM. Bekijk de afbeeldingen van het nieuwe hotel op de website van concrete Amsterdam.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.