Rombit’s Romware Covid Radius | Digitale armband om sociale afstand op de werkvloer te vereenvoudigen

14-5-2020

  • Rombit's Romware Covid Radius social distancing bracelet
  • Rombit's Romware Covid Radius social distancing bracelet

In april lanceerde technologiebedrijf Rombit een digitale armband om sociale afstand op de werkvloer te vereenvoudigen, de Rombit’s Romware Covid Radius. De oplossing stelt werknemers in de bouw, logistiek en andere zware industrieën in staat om veilig te werken. Port of Antwerp begon als eerste met deze innovatieve armband. Er zijn door het bedrijf nieuwe functies toegevoegd aan hun bestaande veiligheidsarmband, de Romware ONE. Dit helpt werknemers om de strikte voorzorgsmaatregelen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in acht te nemen, met respect voor de privacy van de drager. Het initiatief is ook een reactie op de oproep van de Vlaamse regering om digitale oplossingen te creëren om zo de samenleving te helpen tijdens de huidige coronacrisis.

Dit soort oplossingen zouden natuurlijk ook geweldig zijn voor de horeca! Eind april schreven we al over Aura Aware een slim apparaat voor afstandsbewustzijn en gaven we aan dat een draagbaar apparaatje een grote aanwinst zou zijn voor mensen die in restaurants, bars, keukens enzovoorts werken. Het zou natuurlijk helemaal top zijn als er apparaatjes komen die sowieso aangeven als er een andere persoon te dichtbij komt, bij deze slimme armband moet de andere persoon nu ook nog eenzelfde armband dragen. Daarnaast moeten we natuurlijk niet constant een signaaltje krijgen dan wordt het snel irritant. ? We vragen ons af of er binnenkort betaalbare armbanden of andere apparaatjes op de markt komen…

Slimme armband om sociale afstand te vereenvoudigen

John Baekelmans, CEO Rombit legt uit: “Om hun activiteiten op een veilige manier te kunnen hervatten, moeten werkgevers de naleving van de toepasselijke Covid-19-preventiemaatregelen kunnen waarborgen en hun werknemers de juiste hulpmiddelen kunnen bieden om veilig te werken.” De nieuwe Covid-armband is in de eerste plaats gericht op fysieke afstand. Telkens wanneer medewerkers te dicht bij elkaar komen, krijgen ze eerst een waarschuwingssignaal. Maar privacy is gegarandeerd: de Covid Radius geeft de locatie of andere gevoelige informatie nooit door aan de werkgever. Tegelijkertijd maakt de armband contacttracering mogelijk: als er iemand besmet is, kan een gezondheidsadviseur of vertrouwenspersoon nagaan met welke collega’s de persoon in contact is gekomen om verdere infectie te voorkomen.

Rombit’s Romware Covid Radius is vanaf mei 2020 in een beperkte oplage verkrijgbaar.

Bekijk hoe de armband werkt op de werkvloer:

Website: Rombit's Romware Covid Radius

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.