Aura Aware | Slimme sensor voor in de 1,5 meter maatschappij

23-4-2020

  • The Aura Aware, Dutch design for social distancing
  • The Aura Aware, Dutch design for social distancing

Het Nederlandse bedrijf Aura Aware heeft een slimme afstandhouder ontwikkeld, dat alarm slaat wanneer iemand binnen een straal van anderhalve meter komt. Zodoende helpt de Aura Aware bedrijven en organisaties op een veilige en gezonde manier hun weg te vinden in de anderhalve-meter-economie.

Aura Aware | Huidige middelen om afstand te creëren onvoldoende

Premier Rutte zei het afgelopen dinsdag in zijn persconferentie: hoewel deze crisis “één van de grootste, meest ingrijpende en meest bedreigende periodes is die een ieder van ons ooit zal meemaken” we toch “aan het begin van de weg terug staan”. En juist op die weg terug helpt de Aura Aware.

Vergeet goedbedoelde afzetlinten, omgevouwen pizzadozen, stickers en doorzichtige platen van plexiglas. Ons brein is gewend aan een sociale afstand van 60 centimeter. Bewustwording en gedragsverandering zitten niet van de één op de andere dag in ons systeem. En hoe weet je zeker dat je daadwerkelijk die anderhalve meter afstand bewaart? De Aura Aware licht rood op en waarschuwt mensen binnen de anderhalve meter met een geluidssignaal. Dit geluid kan ook worden afgezet en de afstandhouder kan in elke taal worden geleverd.

Janneke van den Heuvel, CEO van Aura Aware: “Het gaat ons aan het hart dat zoveel ondernemers in zoveel verschillende disciplines in grote onzekerheid leven, personeel moeten ontslaan of zelfs kopje onder gaan. We zijn als een razende aan de slag gegaan om te bedenken wat deze ondernemers nodig hebben om hun werk voort te zetten, op een veilige en verantwoorde wijze.” In 6 dagen zijn er wereldwijd duizenden Aura Awares verkocht.

Over het bedrijf Aura Aware

Vijf ervaren ondernemers die de expertise en kennis bijeen hebben gebracht om ondernemers en medewerkers te ondersteunen om veilig te kunnen opereren in de nieuwe werkelijkheid rondom COVID-19. Over een paar weken komen de ondernemers met hun ‘1,5 meter beweging’, , een initiatief om zinvol en winstgevend werk naar productiefaciliteiten en mensen te brengen die dit het meest nodig hebben.

 

Website: Aura Aware

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.