Rebel Coast Winery | Alcohol vrije marihuana wijn

10-1-2018

De legalisatie van recreatieve marihuana in sommige Amerikaanse staten heeft geresulteerd in een nieuwe miljardenindustrie, waarbij sommige schattingen aangeven dat dit in 2026 kan uitgroeien tot 50 miljard dollar per jaar. Voor degene die het niet zo op roken hebben, zijn er tegenwoordig genoeg andere manieren om de marihuana in je lichaam te krijgen. Een van de nieuwste innovaties komt van een Californische wijnmakerij die ’s werelds eerste alcoholvrije met marihuana geïnfuseerde Sauvignon Blanc heeft gemaakt.

Alcohol vrije marihuana wijn

Eind 2016 schreven we er al een artikel over, cannabis en de impact op de horeca. Steeds vaker komen we voorbeelden tegen van nieuwe cannabis producten op de markt. Deze alcohol vrije marihuana wijn van Rebel Coast Winery in Sonoma, California, kwamen we echter nog niet eerder tegen.

De bedenkers van de wijn, Chip Forsythe en Alex Howe, dachten dat het allemaal niet zo moeilijk zou zijn om marihuana wijn te maken. Haal gewoon de alcohol eruit en infuseer het vervolgens met marihuana. “Het bleek toch moeilijker dan gedacht, er zijn geen boeken of instructies die je kunnen helpen aangezien niemand het eerder gedaan heeft,” zo valt te lezen op de website. “Toch is het na ontelbaar vaak vallen en opstaan gelukt en kunnen we met trots vertellen dat we ’s werelds eerste alcohol vrije marihuana Sauvignon Blanc gemaakt hebben.” Wie in Nederland de wijn wilt proberen, moet nog echt even wachten. De wijn kan alleen nog besteld worden door inwoners uit de staat California, USA. Er moet wel flink in buidel getast worden, voor een fles betaal je $ 59,99.

Website: Rebel Coast Winery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.