Cannabis | Impact op de horeca

28-9-2016

  • General Washington's Secret Stash
  • General Washington's Secret Stash
  • General Washington's Secret Stash

Uitgebreid in het nieuws vorige week, het legaal produceren van wiet. Gaat het, na jaren van gedogen, het legaliseren van de productie van wiet dan nu toch gebeuren? En wordt het gebruik dan uiteindelijk ook legaal en wat kan dit betekenen voor de horeca? In ieder geval zal het gebruiken van wiet een tijdje trendy zijn en zullen er nieuwe cannabis producten op de markt komen. Wij bekeken wat de Amerikanen hebben bedacht rondom cannabis aangezien dit sinds enige tijd gelegaliseerd is in diverse staten. Hieronder de lijst ‘cannabis en de impact ervan op de horeca’.

Klik op de titel voor de link naar onze bron.

3-gangen cannabis diner

In Colorado wordt dagelijks het 3-gangen cannabis diner georganiseerd. Het arrangement á $ 125,= per persoon bevat drie verschillende gerechten met cannabis en een taxirit vanaf je huis naar de locatie.

Koken met cannabis door The Herbal Chef

De Herbal Chef, zoals Chris Sayegh ook wel wordt genoemd, heeft een bijzonder restaurant. Chris leerde het koksvak van de beste chefs en werkte in diverse sterrenzaken. Na de legalisatie van wiet in Colorado ging hij aan de slag om gourmet gerechten aan te vullen met cannabis. Ben je van plan hier te gaan eten dan moet je wel je portemonnee trekken. De prijzen variëren, afhankelijk van het aantal gangen, tussen de $ 200,= en $ 500,= per persoon.

Cannabis cocktails

Bij het restaurant Gracias Madre in West Hollywood worden er cannabis cocktails geserveerd. De cocktail heet ‘Stoney Negroni’ en kost $ 20,=. De cocktail wordt naast de nodige alcoholische dranken voorzien van cannabis olie. Dus ga je richting Hollywood op vakantie? Dan is een ‘Stoney Negroni’ proeven wellicht de moeite waard.

Cannabis & hop maakt bier

Ambachtelijk bier verrijkt met cannabis. General Washington’s Secret Stash is één van de eerste bierbrouwerijen met een cannabis biertje. Benieuwd waar je hem kan bestellen? Klik dan op de bovenstaande titel.

Green House Kitchen | Dampend in de rook dineren

In Nederland gevestigd: de ‘Green House Kitchen’ waar je aan tafel wiet kunt dampen, niet roken want dit is verboden. Volgens de Green House Kitchen gaan het dampen van wiet uitstekend samen met eten. Nieuwsgierig? Kijk dan op de website.

Marihuana wijn

In Amerika kennen ze het al langer, wijn maken met cannabis. Tijdens het proces van wijn maken wordt na de vergisting van de suikers, cannabis toegevoegd. De alcohol zorgt ervoor dat de THC uit de cannabis wordt getrokken, waardoor er een marihuana wijn ontstaat. Mooie naam: pot-wine.

Koffie en cannabis

Ganja Grindz, een productiebedrijf van koffie maakt het mogelijk om koffie te voorzien van cannabis. Het bedrijf verkoopt cannabis koffie in flesjes, koffie/cannabis theezakjes, koffiefilters met cannabis en capsules met koffie en cannabis. Wel uniek, een coffeeshop waar alleen koffie met cannabis wordt geschonken!

Wanneer de productie definitief gelegaliseerd gaat worden, is er in ieder geval genoeg inspiratie voor  in Nederland! Ben je zelf wat leuks tegengekomen wat niet in bovenstaand lijstje mag ontbreken? Laat het ons weten.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.