Kerst inspiratie 2022 | Kerst rond de wereld

22-11-2022

  • The Christmas Castle - credits Tom HeuijerjansThe Christmas Castle - credits Tom Heuijerjans
  • The Christmas Castle - credits Tom HeuijerjansThe Christmas Castle - credits Tom Heuijerjans
  • Amsterdam Winterparadijs - Credits Isabell Janssen @ outsiderHet Amsterdamse Winterparadijs - Credits Isabell Janssen @ outsider
  • Het Amsterdams WinterparadijsHet Amsterdamse Winterparadijs
  • Mrs. RiotMrs. Riot
  • Mrs. RiotMrs. Riot
  • Vondels Amsterdam - Fries OrnamentVondels Amsterdam - Fries Ornament
  • Vondels Amsterdam - Foodies OrnamentsVondels Amsterdam - Foodies Ornaments
  • Vondels Amsterdam - 'Kroket' OrnamentVondels Amsterdam - 'Kroket' Ornament

We zitten bijna in één van de drukste en gezelligste periodes van het jaar voor de horeca en er mogen weer gasten worden ontvangen!

De meeste hotels en restaurant zijn al volop bezig zijn met de decoraties, we hebben zelfs al het mooiste kersthotel van Nederland zien langskomen op Instagram, klaar om hun gasten te ontvangen! Natuurlijk hebben we ook al heel wat nieuwsbrieven met heerlijke menu’s zien voorbij komen, daarbij is het leuk om te zien dat het bestellen van kerstdiners bij heel veel restaurants ook mogelijk blijft naast het reserveren van een tafel! Vorig jaar hebben we een digitaal kerstinspiratie boekje gemaakt met toen als grootste trend, de ‘Christmas drive thru’ en natuurlijk komen we dit jaar ook weer met een lijstje. Met daarop de steeds terugkerende ‘tree lighting’ ceremonie, het kijken op Pinterest voor je versieringen, kerstsfeer in je hotelkamer, een bingo ervaring in kerstsfeer, enzovoorts.

Leestijd: 4 minuten.

Een feestje bouwen rondom de start van de kerstperiode

Zoals al vaker aangegeven is een ‘tree lighting’ ceremonie in Amerika redelijk ingeburgerd. Het grootste voorbeeld is in New York waar dit jaar op 30 november de ‘Rockefeller Center Christmas Tree Lighting’ plaats vindt. Zelfs de ‘Tree Arrival Day’ wordt hier een beetje gevierd, dit jaar met een lekker zomers temperatuurtje! De Angelsaksische wereld heeft dit fenomeen volledig opgepakt, veel hotels organiseren een borrel of klein evenement voor een goed doel tijdens hun onthulling van de kerstboom, verlichting en sfeer. We schreven er zelfs al over in 2014! Het Claridge’s hotel in Londen laat elk jaar zelfs een beroemde ontwerper hun boom ontwerpen.

Ook wij houden dit jaar onze eigen ‘Christsmas tree lighting’ ceremonie op kantoor. Onze oude beuk voor het pand wordt verlicht op 9 december!

Kerstversieringen 

Op het gebied van kerstversiering heb je tegenwoordig onbeperkte mogelijkheden. Ik heb al jaren een klein kerstboompje in mijn keuken met een ‘keukenversieringen’ zoals een snoer van snoepjes, gedroogde sinaasappel, kaneelstokjes enzovoorts. Er zijn echter ook geweldige ‘eten en drinken’ ornamenten te koop, zoals die van het merk Vondels, veel van hun versiering past helemaal in het thema horeca. Ze verkopen verschillende snacks voor in de kerstboom zoals een kaassoufflé of een kroket maar ook gebakjes en drankjes zoals wijn en cocktails. Leuk voor in een snackbar, restaurant en hotel toch?

Wil je de versieringen iets beperken is een kleine tak met zijtakjes eraan met daaraan één of meerdere simpele kerstballen in de kleur van jouw interieur natuurlijk ook heel mooi. Als je inspiratie zoekt, bekijk ons Christmas board eens op Pinterest, wij pinnen wat wij inspirerend vinden. ^Marjolein

Kerst inspiratie | Is jouw hotelkamer in kerstsfeer?

Denk ook eens aan je hotelgasten, gaan zij vanuit een geweldig verlichte lobby, restaurant en bar naar een ‘kale’ hotelkamer? Of kan je daar de kerstsfeer een beetje door laten lopen? Op Pinterest vind je hiervoor onbeperkte mogelijkheden, onder andere inspiratie van andere hotels. Zo hebben we een hotel gespot met in elke kamer een verlichte kerstboom, een hotel met cadeautjes en versieringen aan de buitengevel, kerststrikken om kamerdeuren of een rendier op de kamerdeur! Maar één tak met daaraan een paar kerstballen op een tafeltje is simpel en ook leuk.

Miracle pop-up

Miracle is een pop-up cocktailbar met kerstthema die kerstcocktails serveert in een feestelijke, kitscherig kerstdecor. Met de professioneel ontwikkelde cocktails en de nostalgische energie van het beste kantoorfeest waar je ooit bent geweest, brengt Miracle zelfs de meest humeurige grinch in de kerststemming.

Miracle pop-up heeft een heleboel vestigingen in de Verenigde Staten en een aantal in Canada. Daarnaast kan je ook een vestiging van de Miracle Pop-up bezoeken in Amsterdam bij Boom Chicago of in London in het Henrietta hotel!

Kerst bij Mrs. Riot in Covent Garden

Mrs. Riot is een bar in Covent Garden, London vernoemd naar, natuurlijk, Mrs. Riot. Met een mooi motto: ‘Here for the drama’. Mrs. Riot was één van de eerste rolmodellen die de loop van de geschiedenis veranderde. Ze was het meest levendige, vulgaire en lucratieve icoon van theaterland in de jaren 1700. Ze amuseerde haar publiek met haar gladde sarcasme op het podium. Na bijna 300 jaar is haar naam weer verbonden met dezelfde straten als waar ze werd ontdekt.

Tegenwoordig is Mrs. Riot een drag-bar en we hebben zelf al eens genoten van hun leuke en lekkere cocktails en inclusieve sfeer. Met kerst hebben ze dit jaar 2 uur durende arrangementen die bestaan uit kerstcrackers, glühwein, zes kerstcocktails, onbeperkt pizza en feestelijke gebakjes. De keuze van de cocktails hangt af van je arrangement. Kijk voor meer info op hun website.

Een echte Engelse kerstervaring, eten, veel drank en humor!

Een actieve kerst | Families en groepen vrienden laten genieten van minigolf en bingo in kerstsfeer

Groepen vrienden, families zijn vaak in voor een beetje competitieve gezelligheid! Voor degenen die van een actieve kerst houden kwamen we Puttshack in Londen tegen, we schreven vorige maand al over deze technologische minigolfervaring. Ze hebben hier verschillende kerstarrangementen bestaande uit een welkomstdrankje, een potje bijzondere minigolf en afhankelijk van je arrangement verschillende hapjes en drankjes.

Volgens ons hebben we ook in Nederland heel veel bowlingbanen en andere activiteiten in een gezellige kerstsfeer. Ze bieden alleen niet zo’n technologische ervaring als Puttshack maar dat mag de vreugde niet drukken, toch?

Een andere activiteit voor de kerst is te vinden bij Hijingo Bingo in Londen. Een ‘Electric Bingo’ ervaring in kerstsfeer. Hier stap je in een alternatieve realiteit en ervaar je een ‘Electric Christmas’ bingo, met drankjes en gelukkig wel ouderwetse Bingo prijzen, inclusief de kans om £1.000 cash te winnen. Hijingo Bingo hadden we ook gespot voor het artikeltje over een Spooktacular Halloween.

Eet & Drink je kerstboom 

Ben jij een restaurant dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft? Dan is het boek ‘Eet & Drink je kerstboom’ van Lowlander Beer misschien leuk om inspiratie uit te halen. We schreven er recent over en je vind hierin verschillende recepten van basisrecepten als sparrennaaldenboter en -jam tot feestelijke voor- en hoofdgerechten, zoete desserts en drankjes. Het is een boek van Lowlander Beer met bijdragen van de chefs Samuel levie en Joris Bijdendijk. Daarnaast komt Lowlander Beer met een Winter I.P.A. waarvoor ze ook kerstboomnaalden hebben gebruikt.

Walibi Bright Nights

Dit jaar is Walibi ook voor het eerst tijdens de kerst geopend, zij introduceren de Bright Nights. Tijdens deze Bright Nights is het hele park prachtig verlicht, zelfs de meeste attracties worden versierd en zijn open, daarnaast kan je genieten van lichtshows, meedoen met leuke activiteiten en genieten van winterse lekkernijen. Walibi is open gedurende de hele kerstvakantie van 12:00 tot 20:00 uur. Kijk voor meer informatie op hun website, of op Instagram.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Van 15 december tot en met 1 januari word de RAI in Amsterdam omgetoverd tot het Amsterdamse Winterparadijs. Je kan hier van ’s ochtends tot ’s avonds terecht voor verschillende activiteiten. Je kan er bijvoorbeeld schaatsen, in het reuzenrad of de zweefmolen. In de avond kan je naar het Aprés-Ski Dorp en genieten van shows van artiesten zoals Tino Martin en Xander de Buisonjé. Verschillende horecazaken uit de stad openen hier een pop-up restaurant zoals BAUT, brasserie Van Dam, Pofferdikkie, Ron Gastrobar en ’t Heemelrijck. Kijk voor meer informatie op hun website.

Slapen in een Gingerbread huisje 

Wij kwamen een schattig gingerbread huisje tegen op Airbnb. Je moet er wel even voor naar de Verenigde Staten, Geyersville in California om precies te zijn. De dikke muren zorgen voor natuurlijke isolatie, waardoor het koel blijft in de zomer en warm in de winter. Het ontwerp van de bomen omringt de hut, waardoor het voelt alsof het wordt omarmd door het bos, terwijl het zonlicht dat door het glas-in-loodraam wordt gefilterd het sprookjesachtige gevoel van deze ruimte versterkt. De huisjes zijn gemaakt door beeldhouwer Miquel Elliott van Living Earth Structure.

Leuk idee om een bijzonder kersthuisje te creëren in je hoteltuin, of een ‘kerst hotelkamer’?

Kasteel Geldrop word voor 3 dagen het ‘Christmas Castle’ en krijgt bezoek van de kerstman

17, 18 en 19 december kun je bij het ‘Christmas Castle de kerstman ontmoeten! Het ‘home-away-from-home’ voor de kerstman en zijn vrouw. Je kunt zijn vrouw ontmoeten in de keuken, een brief schrijven naar de kerstman in de Christmas Castle Post Office, kijken waar hij slaapt, en hem ontmoeten in zijn kantoor.

The Christmas Castle is een productie van Eventioninc. Zij werken ook samen met meerdere goede doelen om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de kerstsfeer op het kasteel, maandag 19 december is speciaal gereserveerd hiervoor.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.