Cocktailbar Miracle komt naar Nederland

14-9-2021

  • Cocktailbar MiracleCocktailbar Miracle
  • Cocktailbar MiracleCocktailbar Miracle

De meest uitbundige cocktailbar van Amsterdam – en ver daarbuiten – opent op 26 november in Boom Chicago. Miracle brengt die typisch Amerikaanse kerstsfeer naar Europa. Denk aan massa’s kerstballen, cheesy muziek, dennentakken, glitters en twinkelende lampjes, charmante barmannen, lelijke truien en natuurlijk de perfecte feestcocktails in over-the-top themaglazen. De Miracle pop-up bar is overgewaaid uit New York. In 2014 toverde Greg Boehm zijn bar Mace om tot winterwonderland in de aanloop naar de feestdagen. Het was zo’n succes, dat kroegbazen in andere steden in en buiten de V.S. zijn voorbeeld volgden. Het Miracle-concept is dit jaar voor het eerst in Amsterdam.

Leestijd: 2 minuten

Opgetuigd in kerststijl

Bij Boom Chicago vier je dit jaar vijf weken lang kerst. Eindelijk inhalen wat we zo gemist hebben: een uitbundige borrel met vrienden, een langverwachte familiereünie of een eindejaarsuitje met collega’s. Behalve de haast hysterische kerstdecoraties, zijn ook de geserveerde cocktails helemaal opgetuigd in kerststijl. Miracle staat erom bekend bijzondere drankjes te serveren in opvallende, soms hilarische, mokken en glazen. Zo staat er een kruidige Christmapolitan op het menu, is de Jingle Balls Nog een spannende variatie op het advocaatje en zijn er ook Nice (met peperkoekkruiden) en Naughty (met kaneel) whisky shots beschikbaar om achterover te tikken. Behalve de drankjes, worden ook de mokken en glazen door Boom Chicago verkocht, dus je kan je kerstfeestje thuis gewoon verder vieren.

Amsterdams miracle

Het is alweer het achtste jaar dat Miracle de kerstsfeer er goed inbrengt in bars in Amerika en ver daarbuiten. Andrew Moskos, medeoprichter en Artistiek Directeur van Boom Chicago, over het openen van deze twinkelende kerstpop-up in Amsterdam: “Een goede vriend nam me in 2019 mee naar een Miracle bar in Los Angeles en ik was meteen verkocht. We hadden zoveel lol! Het was een hartverwarmende nacht en dat gevoel wilde ik naar Boom Chicago brengen. De pandemie cancelde kerst vorig jaar en daarom maken we er dit jaar een nog grotere knaller van. De donkere dagen rond kerst zijn het moment om gezellig bij elkaar te kruipen, mee te zingen met bekende – en soms gehate – klassiekers en te proosten op vriendschap, familie en samenzijn. Het mag weer!”

Dagelijks geopend

Miracle is dagelijks geopend vanaf 16.00 uur in Boom Chicago aan de Rozengracht 117 in Amsterdam. De pop-up bar is gratis en zonder ticket toegankelijk, kies een vrije tafel of reserveer voor de zekerheid tegen een kleine fee. Ook leuk om te combineren met een bezoek aan een van de komedie shows voor een avond vol (kerst)pret.

Website: Cocktailbar Miracle

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.