Claridge’s Christmas Tree 2020 | Samenwerking tussen het hotel en McQueens Flowers

7-12-2020

  • Claridge's Christmas Tree 2020
  • Claridge's Christmas Tree 2020

Claridge’s, het iconische Mayfair-hotel in Londen, heeft in de lobby weer hun ‘Claridge’s Christmas Tree 2020’ onthuld. Dit jaar heeft het monumentale hotel de boom geïnspireerd op haar rijke en glamoureuze Art-Deco design uit de Roaring 20’s, een tijd waarin mensen op zoek waren naar een symbool van hoop en geluk na de Eerste Wereldoorlog. Terwijl Londen op zoek is naar een baken van licht te midden van de beproevingen van dit jaar lijkt de boodschap erg passend nu de hele wereld weer verlangt naar betere tijden.

De kerstboom van het Claridge’s symboliseert al jaren het begin van de feestdagen in Londen en trekt zowel toeristen als Londenaren naar het hotel om het prachtige ontwerp te bewonderen. Dit is het 11e jaar dat het Claridge’s een langdurige partner en vriend heeft uitgenodigd om de boom opnieuw te ontwerpen in hun eigen kenmerkende stijl. We schreven over een paar van hen omdat we genieten van de inspiratie die ze bieden, zowel op het gebied van decoreren maar ook omdat ze  ervoor kiezen elke keer samen te werken met andere ontwerpers. Bekijk de bomen van vaste gasten en vrienden van het hotel zoals ontwerpers Christian Louboutin, Diane von Fürstenberg en zelfs Karl Lagerfeld.

Leestijd: twee minuten

Claridge’s Christmas Tree 2020 | Traditie van samenwerken

Het hotel heeft oud-medewerker en vriend Kally Ellis, oprichter van de bekende Britse luxe bloemisterij McQueens Flowers, gevraagd de Claridge’s Christmas Tree 2020 te creëren. De natuurlijk gevormde boom is geheel wit geglazuurd waarbij de besneeuwde takken volhangen met meer dan 10.000 kristallen slingers en hangers die het licht reflecteren over de kenmerkende zwart-wit gemarmerde en gespiegelde Art Deco-lobby.

De boom is 4,5 meter hoog en staat op een spiegelend oppervlak dat lichtreflecties door de gehele ruimte weerkaatst, wat het gevoel van een bevroren buitendromenland versterkt. De buitenkant van Claridge’s knipoogt ook naar het Art Deco-verleden met de legendarische springende herten van ontwerper Basil Ionides die tussen de fonkelende kerstbomen langs het baldakijn van het hotel steigeren.

McQueens Flowers heeft zich laten inspireren door de archieven van Claridge’s om gasten het gevoel te geven dat ze even terug in de tijd zijn gegaan, terug naar dagen van elegantie en ongedwongenheid. In een reactie op de boom zei Kally Ellis: “De art deco-architectuur van dit iconische hotel was alle inspiratie die ik nodig had om deze prachtige boom te maken. Het is een perfecte weerspiegeling van het Claridge’s; gastvrijheid, elegantie en glamour. Het is ook vooral toepasselijk in 2020, het jaar waarin zo velen zijn afgezonderd van dierbaren, dat we wel het plezier van goede tijden herinneren die we samen hebben beleefd, en waar we weer naar uitkijken.”

Paddy McKillen, mede-eigenaar van Claridge’s, geeft aan: “Kerst is altijd een bijzondere tijd voor het  Claridge’s, en we kunnen niet wachten om onze zeer gemiste gasten en hun families weer te verwelkomen. We geloven dat de boom van dit jaar de juiste balans vormt tussen Claridge’s magische erfgoed en positieve hoop voor iedereen in het komende jaar.”

Over het Claridge’s

In het centrum van Mayfair in Londen staat het Claridge’s, onderdeel van Maybourne Hotel Group, voor de Engelse stijl, tijdloze glamour en onberispelijke, intuïtieve en zeer op maat gemaakte service. Het is het Art-Deco juweel van Londen en heeft elegante kamers en suites. Je kunt er ook genieten van de beste Afternoon tea van Londen, een diner van Daniel Humm (eigenaar en chef van Eleven Madison Park in New York)  in ‘Davies and Brook’, een glas vintage champagne  of een cocktail in Claridge’s Bar.

Over McQueens Flowers

McQueens Flowers vertelt sinds 1991 haar verhalen met bloemen. Wat begon als een kleine winkel in East End in Londen, is uitgegroeid tot een van ’s werelds meest gerespecteerde en bewonderde luxe bloemenmerken. Ze hebben een wereldwijde reputatie opgebouwd door het maken van mooie en gedenkwaardige ontwerpen in een aantal van ’s werelds beste hotels waaronder Claridge’s sinds 2012. Ook ontwerpen ze voor evenementen zoals Vanity Fair’s Oscars After Party in Beverley Hills, het White House Correspondents’ Dinner in Washington, de London Evening Standard Theatre Awards en het Wimbledon Champions ‘Ball.

Het bedrijf opende in 2018 creatieve studio’s en bloemenscholen in New York en Seoul en opent op 8 december 2020 het McQueens Flowers Atelier en de International Flower School op North Audley Street in het hart van de Londense Mayfair. In 2019 ontving McQueens Flowers als enige bloemist ter wereld een Butterfly Mark van Positive Luxury.

Website: Het Claridge's Hotel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.