Fijne feestdagen! | Kerstdecoraties 2018

20-12-2018

  • Claridge's Christmas Tree 2018 by Diane … FurstenbergClaridge's Christmas Tree 2018 by Diane … Furstenberg
  • Claridge´s Christmas Tree by Karl LagerfeldClaridge´s Christmas Tree by Karl Lagerfeld
  • Claridge's Christmas Tree 2018 by Diane … FurstenbergClaridge's Christmas Tree 2018 by Diane … Furstenberg
  • Jajem KerstballenJajem

We zitten volop in de donkere dagen voor kerst! Buiten is het echt Hollands weer, met soms lichte sneeuw en verder wind en regen. Tijd om je restaurant of hotel gezellig te maken! Na ons kerstartikel in september, met een overzicht van de kerstperiode 2017, kijken we nu wat we dit jaar zijn tegengekomen. Onze collega Max van Oeveren heeft een lijstje gemaakt met daarin kleine voorbeelden tot de geweldige kerstboom van het Claridge’s Hotel in Londen! Bijzondere kerstdecoraties, ter inspiratie voor hotels, restaurants, bars en natuurlijk thuis.

Dit is het laatste artikeltje op horecatrends voor dit jaar. Wij wensen jullie warme, gezellige feestdagen en veel inspiratie en geluk in 2019. Voor degene die moeten werken in de horeca, we wensen jullie heel veel gezellige gasten!

Überhip | Een boom vol avocado ornamenten of nutella potjes

De echte foodies hadden ze waarschijnlijk al in de boom hangen, kerstversieringen in de vorm van een pizzapunt, pizzadozen, sushirollen of avocado’s. Deze hangers zijn ware blikvangers, want wie wilt er nou een boom gevuld met je favoriete snack. Onlangs hebben we een hele speciale kersthanger, een Nutella potje met echte Nutella, gespot. Leuk voor in een pannenkoekenrestaurant!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Which is your favorite? . . . Check out our latest #Blog Post where Dietrich Bronner shares his love for all things #FarmersMarket! http://bit.ly/2u2zkFa

Een bericht gedeeld door Bronners.com (@bronnerschristmas) op

Kerstballen met drank | The Lakes Distillery, Jajem en Smirnoff

Vorig jaar al gespot bij The Lakes Distillery en de Amsterdamse jenever producent Jajem. Dit jaar komt ook vodka merk Smirnoff ermee. We hebben het hier natuurlijk over kerstballen gevuld met drank, voor na het kerstdiner. Een leuke manier om drankjes te serveren in bars en restaurants rondom de kerstdagen. Wees wel extra voorzichtig bij het optuigen van de kerstboom. Voor degenen die van een klassieke boom houden, de ballen van Smirnoff zijn erg kleurrijk!

Pizzeria’s | Kerstboom van pizzadozen

We hadden een paar jaar geleden al glitter pizzadozen voor in de kerstboom gespot maar nu kwamen we een ‘kerstboom’ gemaakt van opeengestapelde pizzadozen tegen. Geweldige kerstdecoratie voor pizzeria’s! En je kunt deze pizzaboom nog veel mooier decoreren, met ornamenten van salami, Parmezaanse kaas, druiven en bijvoorbeeld pizzapunten. Check het voorbeeld via deze link! 

Kerstdecoratie van schelpen

Een aantal jaar geleden schreven we over culi creaties door Monique van der Meijden van Art Bazaar. Zij maakt in haar atelier in Leiden creaties als rotsen en amuseschalen van oester- en St. Jakobschelpen. Je kunt oneindig veel kanten op met schelpen, zo spotte we deze oester & mossel kerstbomen. Te gek voor visrestaurants en restaurants in de kust regio. Andere voorbeelden vind je hier en hier!

Kerstbomen maar dan net even anders

De kerstboom is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de gehele kerstdecoratie. En hoewel er natuurlijk niks mis is met een traditionele kerstboom, zien we ook steeds meer alternatieven. Neem bijvoorbeeld de “bomen” van wijn en bierflesjes, leuk voor een wijn bar of biercafé! Hier nog een voorbeeld! 

Speciale flessen

Veel mensen kopen voor kerst een speciale fles wijn of andere drank. Met behulp van de onderstaande versieringen maak je jouw fles nog specialer. Natuurlijk kan dit ook bij non-alcoholische dranken, wat het leuk maakt voor kinderen! Maar een aantal flessen wijn zo in de schappen of achter de bar, staat ook heel feestelijk. Kijk trouwens voor meer decoratie inspiratie ook eens op ons kerstbord op Pinterest.

Duurzame decoraties | Zero Waste Festival tijdens de kerstperiode  

Het hele jaar rond spotten we trends op het gebied van recycling en duurzaamheid, zo ook met kerst. Wat dacht je van kerstdecoratie van flessen dopjes en kurken, kerstmannen van drijfhout, of de rendiertjes van Monique van der Meijden van Art Bazaar, waarover wij in 2013 schreven in onze ‘Warme Kerstgebaren’. In Dublin, Ierland werd dit jaar een ‘Zero Waste Festival’ gehouden met lezingen, workshops, informatie stands, ruilwinkeltjes en een kerstmarkt. Alles is hier gericht op het verminderen van in dit geval kerstafval. Misschien leuk om te integreren in de vele kerstmarkten in Nederland!

Gingerbread houses

Onlangs verscheen deze video van het hogwarts kasteel (uit Harry Potter) van gingerbread. Hoewel gingerbread in Nederland niet zo bekend is, is het in de Verenigd Staten en Groot Brittannië een traditioneel item tijdens de kerst. Zo zijn er hotels en winkels die enorme huizen bouwen van echt gingerbread, uiteraard trekken deze bouwwerken enorm veel bekijks. Bekijk onderstaande video van Disney maar eens:

London Christmas trees

Londen is misschien wel de ultieme kerststad. Al ver voor de kerst is de gehele stad in kerstsferen. Zo ook de luxe hotels die Londen rijk is. Neem de geweldige kerstboom in hotel Claridge’s, dit jaar ontworpen door Diane von Furstenberg. De zes meter lange ‘Tree of Love’ is versierd met meer dan 8.000 handgeschilderde blaadjes van zilver, glazen bollen en 150 met de hand geblazen glazen hartjes. Zie de foto hieronder en boven het artikeltje. Voor het Claridge’s hotel is het een traditie dat hun boom wordt gecreëerd door een ontwerper/ontwerpster. Zij gebruiken iemand van wereldformaat maar je kunt natuurlijk ook een lokale designer jou boom laten versieren. Organiseer daarnaast een ‘Christmas Tree Lighting’-feestje en je hebt weer een item voor free publicity in de lokale pers.

Claridge´s Christmas Tree by Karl Lagerfeld

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.