Inspiratie voor de kerstboom | The Claridge’s Christmas Tree by Karl Lagerfeld

4-12-2017

  • Claridge’s Christmas Tree 2017 by Karl LagerfeldClaridge’s Christmas Tree 2017 by Karl Lagerfeld
  • The Connaught Christmas Tree 2017 by Tracey Emin, CBEThe Connaught Christmas Tree 2017 by Tracey Emin, CBE
  • The Berkeley “SnowFall” by Richard RogersThe Berkeley “SnowFall” by Richard Rogers
  • Claridge’s Christmas Tree 2017 by Karl LagerfeldClaridge’s Christmas Tree 2017 by Karl Lagerfeld

Claridge’s, Londen’s legendarische Mayfair hotel heeft de Claridge’s Christmas Tree 2017 onthuld in de lobby van het hotel, ontworpen door Karl Lagerfeld, algemeen beschouwd als één van de meest invloedrijke creatieve designers in de modewereld. De feestelijke installatie van het Claridge’s hotel dit jaar is geïnspireerd op Lagerfelds jeugdherinneringen aan Kerstmis met een serie omgekeerde kerstbomen die rondom de lobby van het hotel zijn geplaatst. Het middelpunt is een bijna 5 meter hoge omgekeerde boom met zilveren vergulde wortels bedekt met een veelzijdige gespiegelde ster waarvan de stralen het magisch licht over de art deco-lobby weerkaatsen. In dit artikel inspiratie rond de kerstboom voor andere hoteliers, bijvoorbeeld, viert u het feit dat de lichten in uw boom voor het eerst worden verlicht?

De kerstsfeer en -traditie rond ‘The Claridge’s Christmas Tree’

De boom doet denken aan een zilveren stalactiet en is versierd met traditionele zilveren lametta-decoraties, zilveren veren en sneeuwvlokken, gemaakt door ambachtslieden in Duitsland met verlichting die een warme, uitnodigende gloed geven. Onder de boom ligt een met de hand genaaide witte IJslandse schapenvacht tapijt om een ​​recente sneeuwval uit te beelden.

De omgekeerde kaarsverlichte boom vervangt de beroemde centrale kroonluchter van Claridge’s om een ​​vleugje kerstchique toe te voegen. De puur witte linnen doeken die de tafels bedekken onder de verschillende bomen staan ​​symbool voor een kerstritueel dat de moeder van Lagerfeld elk jaar zou uitvoeren. In een reactie op de samenwerking zei Karl Lagerfeld: “Kerstbomen zijn het belangrijkste ‘souvenir’ van mijn gelukkige jeugd.”

De kerstboom van het Claridge’s hotel symboliseert al een flink aantal jaren het begin van de feestdagen in Londen. Bezoekers en inwoners van Londen komen graag het prachtige ontwerp bewonderen. Dit is het achtste jaar dat Claridge’s een creatieve visionair heeft uitgenodigd om de boom opnieuw te interpreteren in hun eigen kenmerkende stijl. Sinds 2009 hebben ze een aantal beroemde ontwerpers gehad die het hotel verfraaiden voor de kerstmaand, onder andere Dolce & Gabbana (2013/2014), Christopher Bailey voor Burberry (2015) en John Galliano voor Dior (2010/2009). Bekijk hier al hun decoratie.

Inspiratie | co-creatie en een boomverlichtingsfeest

De andere hotels van dezelfde keten, The Maybourne Hotel Group, hebben hun kerstversiering ook laten doen door creatievelingen. De Connaught Christmas Tree 2017 is ontworpen door Tracey Emin en The Berkeley heeft een prachtige installatie van architect Richard Rogers. We hebben dit al eerder geschreven, je hoeft natuurlijk niet met een beroemde ontwerper te werken, je kunt je decoratie ook laten doen door een plaatselijke ontwerper, architect of bloemist. En als je dat doet, maak een feestje van het moment dat je de verlichting voor het eerst aandoet! Eventueel kun je het koppelen aan een goed doel, bekijk dit voorbeeld van 2014.

Website: Claridge's

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.