Hoe ‘spooky’ maak jij het eind oktober? | Halloween inspiratie

19-10-2021

 • Hotel Amerika omgetoverd tot Haunted Hotel of Horror
 • Heinz Halloween
 • Boo Batter ice cream by Cold stone creamery
 • Griezelen bij De Beren - cocktail met meelwormen en sprinkhanen
 • Limited edition pumpkin buns at Bun house in London for Halloween

Op Amerikaanse inspiratie websites kan je er niet omheen: Halloween. Razend populair daar maar ook hier in Nederland wordt het steeds vaker gevierd, bij mij in het dorp verzorgt de oranjevereniging ook een Halloween griezeltocht langs ‘spookhuizen’ waar de kinderen warme chocolademelk krijgen en griezelsnoepjes op kunnen halen. Je kunt zelf bepalen of je mee doet als inwoner. Een gezellige sfeer! Hoe kun je als horecabedrijf inspelen op Halloween en heeft het zin? Dat laatste is natuurlijk duidelijk, het is altijd leuk en het heeft altijd zin om je gasten positief te verrassen al is het maar met een vers gebakken ‘spook’-koekje of een mini pompoentje van marsepein. Om in spooky sferen te blijven hebben we 13x inspiratie op een rij gezet! Met als laatste zelfs een Halloween drive thru in Florida! ^Marjolein

Leestijd: 3 minuten

Klik op de titel voor het gehele artikel!

 1. Halloween inspiratie op Pinterest | Black Lemonade, graveyard pudding en zelfs pizza skulls!  

Op het Pinterest bord met Halloween inspiratie van horecatrends vind je al bovenstaande inspiratie en meer! Rice Krispie Treat Pumpkin, Bloody Finger Hot Dogs, Pizza Skulls, Pretzel Broomsticks en bijvoorbeeld Black Lemonade. (tekst gaat onder de foto verder)

 1. Eerder gespot op Horecatrends | Een pumpkin rescue campagne, pumpkin beer, pumpkin broodjes, spooky cocktails en zelfs een spooky hotel

In 2019 organiseerden de bedrijven, Toast Ale, Hubbub en Brewdorg Tower Hill Outpost een #PumpkinRescueCampagne. Zij brouwden op 4 november van dat jaar het Dubbel Dubbel Toil and Trouble, een seizoensbiertje dat de voedverspilling van pompoenen aanpakt!

Ook uit 2019 en uit Londen komt de inspiratie van Bun House. Eind oktober kon je een week lang bij hun prachtige  limited edition pompoenbroodjes kopen! Bekijk de foto maar eens!

Cocktails zijn natuurlijk ook altijd te vergriezelen! Dit kun je doen door gebruik te maken van dry ice maar bij De Beren kon je griezelen met een cocktail met meelwormen en sprinkhanen in 2019, de Pumpkin Spiced Disaronno Sour, klinkt goed toch? En Barcadí gaf in 2018 het recept voor de Bat Blood Mojito!

Maar ook steeds meer hotels spelen erop in, al is het maar met wat versieringen. Hotel Amerika in Amsterdam gaat dit jaar nog een stapje verder: gasten kunnen van 28 tot en met 31 oktober genieten van een doodeng verblijf! Van een diner met bloederige burgers en afhakte vingerkootjes tot aan een bloedstollende ‘ghost tour’ en een angstaanjagende overnachting in de volledig tot spookhotel omgetoverde stadsvilla. Haunted Hotel of Horror!

 1. Kit Kat ‘Witch’s Brew’

De wereldberoemde chocolademaker The Hershey Co. heeft zijn nieuwe lijn snoepjes met Halloween-thema onthuld voor dit herfstseizoen, inclusief Kit Kat’s ‘Witch’s Brew’. Dit jaar wordt de opnieuw afgestemde Kit Kat-reep in beperkte oplage geleverd met een crème met marshmallowsmaak. De chocolade is volledig toegewijd aan het spookachtige seizoensthema en wordt zelfs geleverd in een griezelige groene coating. Het is verpakt in een wikkel die is versierd met een geanimeerde heks die haar ketel brouwt. Deze bijgewerkte candybar, een favoriet van de trick-or-treaters van vorig jaar, zal deze feestdagen zeker de zoetekauw tevreden stellen.

 1. Minions en NERDS Candy Corn zijn nieuwe traktaties deze Halloween in Amerika

Candy corn staat nog steeds in de top drie Halloween-snoepjes door de National Confectioners’ Association in Amerika. Door gebruik te maken van de populariteit van de Halloween-traktatie, komt Ferrara met nieuwe versies van candy corn in de vorm van NERDS candy corn en Minions candy corn.

 1. Burrito’s met Spooky Mummy Thema

De IHOP Monster Mummy Burrito, één van de nieuwste aanbiedingen van de IHOP restaurantketen, Waarmee ze hun gasten willen laten griezelen in de maand van Halloween. Wij vinden dat het uiterlijk van de burrito wel wat griezeliger (link in de titel) kan maar gaan pas echt letterlijk griezelen van hun nieuwe smaak chocolademelk:  Peanut Butter Cup Cocoa!

 1. Het is spooky season bij Cold Stone Creamery | Boo Batter ice cream

“We zijn verheugd om ons favoriete Boo Batter-ijs terug te brengen naar Cold Stone Creamery voor de maand oktober,” zei vice-president marketing voor Kahala Brands™, moederbedrijf van Cold Stone Creamery. “Gasten van alle leeftijden zullen genieten van onze feestelijke Treat or Treat-creatie die je smaakpapillen zeker in een spookachtige sfeer zal brengen!” Een oranje wafeltje met zwart ijs en snoepjes erin!

 1. Applebee’s serveert | Tipsy Zombie & Dracula’s Juice

Spooky season is officieel aangebroken en Applebee’s wil fans helpen om in de stemming te komen met twee griezelige nieuwe Halloween-cocktails: Dracula’s Juice en Tipsy Zombie.

Applebee’s staat bekend om het serveren van jumbo-cocktails voor een portemonneevriendelijke prijs en de nieuwe Halloween-sippers blijven trouw aan dat thema. Als eerste is er een cocktail genaamd Dracula’s Juice, die wordt beschreven als een ‘wildberry-creatie van een Patron Tequila-margarita en Bacardi Superior daiquiri’. De andere nieuwe cocktail is de Tipsy Zombie, die Bacardi Superior rum combineert met passievrucht, ananas, kersen, limoen en meloenlikeur en een hersensnoepje bovenop.

 1. Griezelen met ketchup | HEINZ Tomatenbloedketchup

Al jaren gebruiken liefhebbers van Halloween HEINZ Ketchup om heerlijk overtuigend “bloed” toe te voegen aan hun Halloween-vieringen. Deze Halloween brengt HEINZ de magie naar de griezeligste nacht van het jaar door HEINZ Tomato Blood Ketchup los te laten in Amerikaanse supermarkten, de allereerste HEINZ Halloween Store te openen én het gemakkelijk te maken om het perfecte kostuum te ontwerpen met de nieuwe HEINZ Tomato Blood Costume Kit.

HEINZ geeft fans de volledige Halloween-ervaring door de allereerste pop-up HEINZ Halloween Store te openen. Fans uit de omgeving van Los Angeles worden uitgenodigd om de winkel op Santa Monica Place te bezoeken, waar ze HEINZ Halloween-merchandise kunnen kopen en hun kostuum kunnen maken met HEINZ Tomato Blood Ketchup in de interactieve ‘druppelstations’ van de winkel.

 1. Halloween Shakes met Hocus Pocus-thema | Carvel X Freeform

Deze nieuwe Carvel x Freeform Halloween-shakes worden gelanceerd als een reeks feestelijke menu-items voor zowel fanatieke ijsliefhebbers als fans van cultklassiekers. De shakes zijn geïnspireerd op de Sanderson Sisters uit Disney’s cultklassieker Halloween-film Hocus Pocus, die de afgelopen jaren sinds de oorspronkelijke release een favoriet is geworden van veel consumenten. De shakes komen in de vorm van Sarah’s Chilling Churro Shake, Winnie’s Glorious Cake Batter Shake en Mary’s Divine Cookies & Cream Shake.

 1. Betoverende donuts | Krispy Kreme

Ter ere van het Halloween-seizoen 2021 heeft Krispy Kreme een nieuwe donutcollectie met Halloween-thema uitgebracht waar vier ‘spooktaculaire’ creaties inzitten. De eerste is de Abra Cat Dabra Doughnut, een originele geglazuurde donut gedoopt in chocoladesuikerglazuur en gedecoreerd om eruit te zien als een zwarte kat. Dan is er de Enchanted Cauldron Doughnut, een donut met geglazuurde chocoladetaart, gegarneerd met Kreme en versierd om eruit te zien als een heksenketel. De volgende is de Bewitched Broomstick Doughnut, die begint met een ongeglazuurde donut, gedoopt in paarse glazuur en gegarneerd met een krakeling “bezemsteel”. Ten slotte is er de Spooky Sprinkle Doughnut, een originele geglazuurde donut gedoopt in fel oranje glazuur en gegarneerd met een kleurrijke Halloween-strooimix.

 1. Pompoen-bak-inspiratie | Incredible Egg

Dit najaar wil Incredible Egg laten zien hoe gemakkelijk je thuis een herfstgerecht kunt maken waar je met het hele gezin van kunt genieten. Of je nu een beginner bent met pompoenbrood of chocolade kunt temperen als een professional, zij bieden 4 feestelijke herfstrecepten!

 1. Treat-Sized Ranch Dressings voor Halloween

Deze Halloween vinden trick-or-treaters hun snoepzakken gevuld met hapklare versies van chocoladerepen óf de traktatie-grootte ranchdressing zakjes ontwikkelt door Hidden Valley. Wij denken dat dit een wel erg – niet lekker en spooky – traktatie is voor de jeugd die langs de deuren gaat! Zelf vinden ze het een eng goede verrassing.

 1. Drive in, Freak out | Halloween Drive Thru

In Amerika, in de Oviedo Mall in de buurt van Orlando (Florida) staat de ‘Scream n‘ Stream’ klaar om met je auto doorheen te rijden. Ze noemen de locatie ook wel ’Station 5’. Iedereen in de auto krijgt een lasergun en je moet tijdens je rit onder andere zombies en clowns zien te verslaan.

Scream n’ Stream biedt live artiesten, uitgebreide verlichting, surround sound, mist en vuurwerkachtige effecten. Scream n’ Stream is de ultieme manier om een ​​Halloween-avontuur in je auto te beleven, zonder drukte of wandelen. Coronaproef! Bekijk de video hieronder.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.