Dubbel Dubbel Toil and Trouble | #PumpkinRescue campagne na Halloween

7-11-2019

  • credits Maria Sokor - Dreamstime.com

15 miljoen pompoenen werden afgelopen Halloween, versneden maar niet gegeten! Symbolisch voor de systematische voedselverspillingsepidemie. De bedrijven, Toast Ale, Hubbub en Brewdorg Tower Hill Outpost willen daar verandering in brengen. Op 4 november brouwden ze het Dubbel Dubbel Toil and Trouble, een seizoensbiertje dat de voedverspilling van pompoenen aanpakt als onderdeel van de jaarlijkse #PumpkinRescue-campagne van Hubbub.

Hoewel Halloween in Nederland nog niet zo groot is, hebben ook wij veel pompoenen. Wij vonden het idee van Toast Ale uit 2017 al bijzonder en dit nieuwe initiatief voor pompoenbier, Dubbel Dubbel Toil and Trouble, is weer een product tegen voedselverspilling waar we graag over schrijven.

#PumpkinRescue campagne na Halloween

Halloween is de op twee na grootse commerciële feestdag van Groot-Brittannië geworden, wat een probleem van voedselverspilling met zich meebrengt. Vorig jaar werden drie van de vijf gesneden pompoenen niet gegeten. Dit komt neer op een schatting van 15 miljoen pompoenen. Meer dan een kwart van alle Halloween-pompoenen belandt op een stortplaats, wat resulteert in 18.000 ton voedselverspilling. Dit is symptomatisch voor een groter probleem van voedverspilling, waarbij het gemiddelde gezin met kinderen £ 70 aan voedsel per maand verspilt. Om het bewustzijn te vergroten en oplossingen voor de enorme hoeveelheid seizoengebonden voedselverspilling te bedenken, werken Toast Ale, Hubbub en Brewdog Tower Hill Outpost samen om te proosten op een minder verspillend Halloween. Het trio brouwde een Pumpkin Dubbel op Belgische wijze als onderdeel van Hubbub jaarlijkse #PumpkinRescue-campagne.

Dubbel Dubbel Toil and Trouble |Gebrouwen in de stijl van een Belgische dubbel

Zoals alle Toast-bieren, gaat ook in dit pompoenbiertje overtollig vers brood, wat afkomstig is van de National Bakery School. Voor deze speciale samenwerking zal het recept ook het vruchtvlees van overtollige pompoenen bevatten. De pompoenen worden ingekocht via Feedback’s Gleaning Network. Na Halloween zullen pompoenen die niet zijn geoogst voor commercieel gebruik worden verzameld en herverdeeld. Het Gleaning-netwerk biedt vrijwilligers de mogelijkheid om dit overschot te gebruiken.

Het bier is op 4 november gebrouwen in Brewdog Tower Hill Outpost en zal verkrijgbaar zijn vanaf 28 november. Kun je dus met pompoenbier proosten op Thanksgivings in de Brewdog-bar in Londen. De opbrengst gaat naar Hubbub om het voedselsysteem te helpen repareren. De drie partijen proosten graag op een wereld met minder afval en een bier met meer smaak.. #HeresToChange #PumpkinRescue.

Over Toast Ale

De voedselproductie levert de grootste bijdrage aan de klimaatverandering, maar één derde van al het voedsel word verspild. Toast Ale is hier om daar verandering in te brengen. Toast brouwt bier van overtollig vers brood van bakkerijen en de broodindustrie. Alle winst gaat naar goede doelen die het voedselsysteem repareren.

Over Hubbub

Hubbub is een goed doel dat innovatieve manieren onderzoekt om mainstream-consumenten te interesseren voor belangrijke duurzaamheidvraagstukken, via verschillende ‘hubs’ van activiteit: voedsel; mode; huizen; buurten. De vorige campagnes van Hubbub omvatten onder andere #SquareMileChallenge, de eerste grootschalige oplossing in Groot-Brittannië voor het recyclen van koffiekopjes, #GiftABundle om geliefde babykleding weer in omloop te brengen en #PumpkinRescue om meer mensen aan te moedigen om hun Halloween-pompoenen op te eten. Dit jaar zijn er al meer dan 25 Pumpkin Rescue-evenementen in het Verenigd Koninkrijk.

 

Website: Toast Ale

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.