London’s Square Mile Challenge | Mega plan voor het recyclen van koffie cup

13-4-2017

De partijen achter Londen’s Square Mile Challenge hebben als doel om een half miljoen cups te  recyclen in april. Werknemers in de City (het historische en financiële hart van Londen)  die van koffie houden, worden aangespoord om de nieuwe recycling bins te gebruiken die neergezet zijn rondom de Square Mile. Dit als onderdeel van het grootste recycling plan voor disposable koffie cups in Engeland tot nu toe. Een initiatief dat wat ons betreft meerdere steden mogen volgen!

London’s Square Mile Challenge

De overheid, bedrijven, retailers en enkele van de grootste werkgevers van de Square Mile hebben hun krachten gebundeld in de Square Mile Challenge. Een initiatief van milieu-liefdadigheid Hubbub, in samenwerking met recyclingbedrijf Simply Cups. Het plan introduceert coffee cup recycling faciliteiten in de City en heeft als doel om over heel april een half miljoen kopjes te verzamelen en te recyclen, oplopend tot 5 miljoen aan het eind van het jaar. Bekijk hier de video waarin zij de actie aankondigen.

Meer dan 100 high street koffie retailers zoals Caffè Nero, Costa, Marks & Spencer, McDonald’s, Nestlé, Pret A Manger en Starbucks bieden recycling bins en accepteren koffie cups van andere bedrijven in hun shops. Er zijn, niet te missen, Square Mile Challenge bins geplaatst op straat in de vorm van fel gele koffie cups. Op zowel Liverpool Street station als Cannon Street station zullen tijdens de spits op alle werkdagen ook coffee cups worden verzameld.

Werkgevers spelen ook een rol, meer dan 30 organisaties in de City verzamelen ook papieren koffie cups in hun kantoren, zo helpen zij ook om een nieuwe afvalstroom met de cups te creëren.

Een schonere stad, vermindering van afval en stimulatie van recycling

Elke dag worden er in Engeland tot zeven miljoen koffie cups weggegooid, waarvan slechts 1% kan worden gerecycled. De koffie cups konden amper worden hergebruikt als ze gemengd worden gerecycled, de kunststoffolie aan de binnenzijde van de papieren bekertjes vormde hierbij het probleem. Door het apart verzamelen kan de recycling methode van de Square Mile Challenge worden gebruikt. De cups worden verwerkt tot plastic of vezelmateriaal waarmee nieuwe producten worden gemaakt. Sommige zullen worden gegeven aan een nieuw buurtcentrum en café dat volgend jaar open moet gaan in de City.

Het volgt op het Paper Cup Manifesto uit juni 2016, waar meer dan 40 bedrijven uit de koffie-industrie bij betrokken zijn. Hierin beloven zij beterschap en committeren zij zich om de recycling van papieren koffie cups te gaan aanpakken.

Website: Square Mile Challenge

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.