Toast Ale | Eco friendly bier gemaakt uit broodresten

9-5-2017

  • Tristram with Toast - Photo credit Tom Moggach
  • Toast Pale Ale - Photo credit Mark Wesley
  • Toast lineup - Photo credit Tom Moggach
  • Toast in arms - Photo credit Tom Moggach
  • Adding Bread - Photo credit Tom Moggach

Toast Ale is op een missie om te bewijzen dat uit food waste, overheerlijk producten gemaakt kunnen worden. Toast Ale is een biertje gebrouwen uit vers broodoverschot dat anders weggegooid zou worden. Wellicht een leuk idee om als drankje te serveren bij de populaire Toasty zaken?!

Toast Ale | Geschiedenis

Toast, het bedrijf dat Toast Ale bier brouwt is in 2016 opgericht door social entrepreneur Tristram Stuart. Tristram is een internationaal bekende auteur, spreker, campagnevoerder én een expert op het gebied van voedselverspilling. Hij is tevens de oprichter van Feedback, een milieu organisatie dat zich voornamelijk bezig houdt met de aandacht vestigen op het wereldwijde probleem van  voedselverspilling. Toast Ale is gelanceerd met steun en goedkeuring van Jamie Oliver, daarnaast heeft Toast Ale verschillende brancheprijzen gewonnen. Ze werden aanvankelijk geïnspireerd door hun vrienden van het Brussels Beer Project, die overtollig brood verwerkt in hun ‘Babylone’ bier.

Toast Ale

Toast Ale haalt brood overschot uit verschillende bakkerijen en bij sandwichmakers die de ‘kontjes’ van het brood niet gebruiken. In elk flesje Toast Ale zit wel een sneetje broodoverschot. Toast’s doel is om in de komende drie jaar, 100 ton brood te besparen. Alle winst gaat naar Feedback om de strijd tegen voedselverspilling te ondersteunen. Toast werkt met vier kernprincipes, namelijk:

  1. Een geweldig bier produceren waarvan consumenten houden.
  2. Om zoveel mogelijk broodafval te redden door er direct bier van te brouwen.
  3. Het bewust maken van de problemen van voedselverspilling en de oplossing hiervoor.
  4. De winst optimaliseren, die direct naar Feedback gaat en andere lokale bedrijven die voedselverspilling tegen gaan.

‘Pieper Bier’ | Aardappel bier

De Toast Ale doet ons denken aan Instock’s Pieper Bier, bier gemaakt van aardappelen. Instock, een restaurantketen in Nederland, dat voedselverspilling op de kaart zet maakt het Pieper Bier van aardappelen die anders weggegooid zouden worden. Meer recent bedacht Instock een granola gemaakt van bierbostel, het voedzame moutrestant dat overblijft na het brouwen van bier.

Website: Toast Ale

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.