Beer for breakfast | Instock maakt granola van bierbostel

5-5-2017

  • Instock Granola
  • Instock Granola - photo credits Natalia van der Zalm
  • Instock Granola - photo credits Natalia van der Zalm

Restaurantketen Instock heeft samen met de ambachtelijke banketbakkerij Lanskroon een eigen granola ontwikkeld. Het hoofdingrediënt is bierbostel van Brouwerij Troost. Bierbostel is het voedzame moutrestant dat overblijft na het brouwen van bier. Beer for breakfast is een voedzaam en alcoholvrij ontbijtproduct dat voedselverspilling tegengaat. Leuk voor een anti-kater ontbijtje!

Beer for breakfast

Tijdens het maken van het Pieper Biertje kwamen ze bij Instock in gesprek met bierbrouwerij Troost  over ‘bierbostel’. Voor de brouwer een restproduct maar Instock maakt er samen met de ambachtelijke banketbakkerij Lanskroon de Instock granola van.  De alcoholvrije ‘Beer for breakfast’ bestaat uit bierbostel, havervlokken, knapperige zaden en pitten, amandel, kaneel en zoete honing. Bierbostel is een eiwit- en vezelrijk graanproduct. Door dit bijzondere ingrediënt bevat de Instock granola drie keer meer vezels dan de gemiddelde ontbijtgranen.

Instock

Instock zet voedselverspilling op de kaart. De keten gebruikt veel producten in haar gerechten die anders weggegooid zouden worden. De granola past hier dus prima tussen. De granola stond al op de menukaart bij de Instock restaurants en is nu ook beschikbaar in een verpakking voor thuis.

Website: Instock

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.