10 inspiratievolle lunchzaken in Den Haag

14-4-2017

  • MaMa KellyMaMa Kelly
  • Grand Central Food MarketGrand Central Food Market
  • Marcus Roast & ToastMarcus Roast & Toast
  • Capriole caféCapriole café
  • Hop & StorkHop & Stork
  • ExkiExki
  • Happy TostiHappy Tosti
  • Het Kroket LoketHet Kroket Loket

Dat Den Haag ook vol zit met lunchzaakjes waar je inspiratie op kunt doen blijkt wel uit het onderstaande lijstje. Van local heroes als Dungelmann tot aan de hippe zaken op de Binckhorst. De één bekend om z’n producten de andere voor de beleving en het te gekke design. Ben je in Den Haag en op zoek naar inspiratie? Of wil je gewoon een goede lunch? Bram, woonachtig in Den Haag bezocht de 10 onderstaande zaken om je alvast een idee te geven wat je kan verwachten.

Toasty – Marcus Roast & Toast

De toasty, twee geroosterde boterhammen belegd met kaas en ham en vervolgens gesmolten in de oven. Bij Marcus Roast & Toast wordt alleen kwaliteitsbrood van Desemenzo gebruikt en belegd met de niet standaard ingrediënten, dus geen plakje kaas en ham. Het beleg op de toasty’s hier varieert van pittige gorgonzola, Rinse appelstroop, spinazie, radijs en krokante spek tot aan gerookte zalm, spinazie, roomkaas met wasabi. De toasty’s zijn naar mijn mening de opvolger voor de al jaren populair zijnde hamburgertenten.

Toasty – Happy Tosti

Wat maakt Happy Tosti zo bijzonder? De tosti’s, ja ook. Maar het echte onderscheid wordt gemaakt door de koks en gastheren/-vrouwen, mensen met een verstandelijke of psychische arbeidsbeperking. Dat ze uitstekend kunnen werken in de horeca blijkt uit deze zaak. Inmiddels heeft het concept al drie vestigingen en het einde is nog niet in zicht voor de jonge ondernemers.

Healthy – Exki

Exki is een zelfbedieningsformule met vooral gezonde en verantwoorde producten. Naast koffie, sandwiches en salades (ook om mee te nemen) zijn er ook dagverse maaltijden die thuis opgewarmd kunnen worden. Exki gaat als horecazaak ver met betrekking tot fairtrade producten. Het hele concept is hier omheen gebouwd. Inmiddels kent de wereld 81 Exki vestigingen waaronder twee Nederlandse, waarvan één op de Turfmarkt.

Italian – Sapore

De trattoria van Den Haag, garant voor authentieke Italiaanse broodjes en maaltijden en verfijnde Italiaanse delicatessen als bruschetta en antipasti. Dat Italianen gaan voor de eenvoud en respect voor het product is bekend. Bij Sapore is dit niet anders, verse royaal belegde broodjes en Italiaanse delicatessen voor thuis. Absoluut een inspiratie voor je menukaart! Van plan om Sapore te bezoeken? Eet dan de panini parma tartuffo of de panini tartufo. Inmiddels bestaat het concept al uit twee vestigingen, beide in Den Haag.

Fastfood – Het Kroket Loket

De eerste kroketten winkel van Nederland! Het Kroket Loket zet de kroket weer terug op culinaire kaart van Nederland. Een ambachtelijk en traditioneel gerecht. Alle kroketten worden geheel volgens eigen receptuur ontwikkeld en geproduceerd! Ben je in de buurt van de Papestraat, huppel dan even naar binnen voor een kroket of smoothie.

Fastfood – Grand Central Food Market

Hét concept op het centraal station van Den Haag, de Grand Central Food Market. Ik had al het genoegen om bij de opening te zijn en ben inmiddels al een paar keer terug geweest. Zowel voor een burger, fish&chips of Spaans biertje met Spaanse hammen. Inspiratie doe je hier niet alleen op voor je menukaart maar ook voor je inrichting. Met veel zorg zijn drie totaal verschillende concepten samengebracht onder één dak in het hart van de stationshal.

Coffee & chocolate – Hop & Stork

Hop & Stork is een combinatie van een winkel met chocolade beleving en een kop koffie of thee gevestigd in het centrum van Den Haag. In het open chocolade-atelier zie je hoe een truffel wordt gespoten en ruik je de chocolade die uit de kranen stroomt. Daarnaast kun je er goed lunchen, tip ga voor de ciabatta’s met gerookte zalm. Leuk weetje, sta je jezelf te vergapen aan de chocolade kijk dan even omlaag en schrik niet. In de kelder zit een aparte ruimte voor workshops met daglicht gecreëerd door de deels glazen vloer. Hop & Stork heeft inmiddels twee vestigingen, één in Den Haag en één in Utrecht.

Hippe hotspot op de Binckhorst – Capriole café

Augustus 2016 opende deze nieuwste lunch hotspot van Den Haag haar deuren. Verstopt op een te gekke plek aan de Fokkerhaven in de Binckhorst. In het industriële pand is het restaurant met een eigen koffiebranderij gevestigd. Begin deze maand is begonnen met het nieuwe terras zodat je hier ook in de zomer goed kan vertoeven aan het water. Wil je inspiratie opdoen voor je interieur en wil je weten hoe je koffiebonen moet branden, dit is de place to be.

Hippe hotspot op de Binckhorst – MaMa Kelly

In 2014 en 2015 werd Het Oude Ketelhuis in Den Haag omgetoverd tot een industrieel all day horeca-concept. MaMa Kelly is gelegen naast de creatieve Caballero fabriek. MaMa Kelly is allesbehalve ingewikkeld, alles is puur, van leverancier tot aan bereidingswijze. De menukaart laat zich het beste omschrijven als kip óf kreeft. Hoe beleving centraal staat in een concept laten ze hier zien. Zo zijn de ketels van het voormalig Ketelhuis, je kijkt je ogen uit tijdens het nuttigen van je lunch.

Historie – Dungelmann

Al sinds 1861 een begrip in de binnenstad van Den Haag. Ook in die tijd was het zeer bijzonder dat de slagerij zich bevond midden tussen de haute couture winkels. Voor een traditioneel kroketje of balletje gehakt is Dungelmann al sinds jaar en dag een begrip in “het Haagsche”. Inmiddels vier vestigingen, waarvan de nieuwste een kip en burger concept is aan de Turfmarkt, natuurlijk met de traditionele kroket en gehaktbal. Wil je inspiratie op doen om een zaak neer te zetten die ruim 150 jaar een product kan neerzetten dat geliefd is in de stad? Dan moet je hier zijn.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.