Marcus Roast & Toast | Toasty’s de nieuwe burgers

14-2-2017

  • Marcus Roast & Toast
  • Marcus Roast & Toast
  • Marcus Roast & Toast
  • Marcus Roast & Toast

 

Een lunchroom met de volledige focus op tosti’s is niet geheel nieuw. Een culinaire tosti hebben we daarentegen nog niet vaak gezien. Bij Marcus Roast & Toast is ze dit gelukt. Wordt dit de opvolger voor de al jaren populair zijnde hamburgertenten?

Tosti of toasty

Tosti of toasty is niet alleen de Nederlandse of Engelse benaming voor een geroosterde boterham met kaas. Een tosti in Nederland is vaak twee boterhammen met kaas en ham ertussen (of andere ingrediënten) geroosterd in een tosti-ijzer. Een toasty zijn twee geroosterde boterhammen belegd met kaas en ham en vervolgens gesmolten in de oven. Het verschil zit vooral in de luchtigheid van het brood. Waar het brood bij een tosti wordt platgedrukt blijft deze bij de toasty lekker luchtig.

Marcus Roast & Toast

Alleen het verschil in bereidingswijze maakt je niet uniek. Ook de ingrediënten zijn van belang. Bij Marcus Roast & Toast is de menukaart met veel zorg samengesteld. Er gingen meerdere proefsessies aan vooraf alvorens het menu aan het personeel werd gepresenteerd. De creaties die daar uitkwamen smaken zeker niet verkeerd. Wij proefden de The Sheperd, Mr. Blue en Smokey Joe. Onze favoriet was de Mr. Blue een toasty met pittige gorgonzola, Rinse appelstroop, spinazie, radijs en krokante spekjes.

Leveranciers

Leveranciers met een verhaal. Dat het brood, de kaas, de dranken op de kaart en alle andere producten niet zo maar producten zijn blijkt uit het verhaal van eigenaar Jan-Kees Marcus. “Alle producten die wij gebruiken zijn afkomstig van leveranciers met een verhaal. Zo ben ik lang op zoek geweest naar een echte Italiaanse koffiebrander. Die vindt je in Nederland niet zo gemakkelijk. Oro caffé, een koffiebrander uit Noord-Italië is in Nederland dan ook een uniek product.” Ook voor het brood klopt Jan-Kees niet aan bij standaard leveranciers. Voor het perfecte toasty brood benaderde hij de bekende bakker en goede vriend Edwin Klaasen van Desemenzo. De ijsthee’s die wij proefden kwamen we ook nog niet eerder tegen. Verse ijsthee’s van Demmers Teehaus zijn zeker het proberen waard!

Locatie

De toasty’s zijn één van de eettrends in 2017. Naar verwachting zullen we in 2017 meer en meer van deze lunchrooms gaan zien. Voor nu kun je in Den Haag aan de Theresiastraat elke dag van de week terecht bij Marcus Roast & Toast.

Website: Marcus Roast & Toast 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.