Trends in het kort | Week 23

9-6-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere de nieuwste foodtrend op Instagram, koffie kaviaar. En het designer fruit: witte aardbeien.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Koffie kaviaar is één van de recente trends op Instagram

Schreven we vorige week nog over een andere foodtrend op Instagram #coffeeinacone (dit is tot de 18de juni ook in Amsterdam te drinken bij The Cone Masters), deze week een nieuwe Instagram foodtrend: #coffeecaviar. Alhoewel dit al een paar jaar gebruikt wordt in fine dinning restaurants, zien wij via Instagram dat steeds meer mensen het ook thuis gaan verwerken. Wij vonden een youtube instructie video over hoe je koffie kaviaar maakt en serveert op vanille ijs.

Het drinken van dit bier helpt baby tijgers te redden 

Tiger Beer, gebrouwen door Heineken in Singapore, gaat samenwerken met het World Wildlife Fund om de tijgerpopulatie te redden. Daarvoor hebben zij de zesjarige 3890Tigers campagne bedacht. 3890Tigers supports het Tx2 project van het WWF, een samenwerkingsprogramma van de 13 landen waarin nog tijgers in vrijheid leven. Ze willen de huidige populatie uitbreiden tot 6.000 tijgers rond het jaar 2022 (het jaar van tijger in China).  Tiger Beer – geeft 1 miljoen dollar aan het Tx2 – heeft 6 artiesten gevraagd een limited edition bierblikje te ontwerpen. Drinkers van het bier kunnen een selfie maken met de blikjes en plaatsen op Twitter met de hashtag #3890Tigers. Bekijk de promotievideo hieronder.

Sligro neemt soepen van De Verspillingsfabriek op in assortiment

Een persbericht van De Verspillingsfabriek die erg blij zijn dat Sligro als partner gaat meehelpen in de strijd tegen voedselverspilling. De zeven soorten koelverse soep boordevol geredde groenten zijn nu breed verkrijgbaar bij de groothandel onder het label De Verspillingsfabriek. Met de aansluiting van Sligro hebben de initiatiefnemers van De Verspillingsfabriek de kans om nog meer foodprofessionals te bereiken en met hen de strijd tegen verspilling aan te gaan. Zij roepen dan ook alle horeca-, catering- en foodlocaties op om met hun mee te doen! Inschrijven kan hier: E-mail: eric.habraken@deverspillingsfabriek.nl. Wil je eerst nog meer zien van De Verspillingsfabriek? Dan kan dit in het vorige artikel op horecatrends.

Je kunt weer slapen in het 0 sterrenhotel in de Zwitserse Alpen

We schreven er al over in 2008, het Null Stern-Hotelkonzept. Het eerste concept was in een voormalige nucleaire bunker in Teufen. De tweelingbroers, Frank en Patrick Riklin pakten vorig jaar  het concept weer op in Bündnerland. Je krijgt sinds vorig jaar alleen een bed in een prachtige omgeving!

Designer Fruit: witte aardbeien

En nee, dit artikeltje gaat niet over de pineberries. Het gaat over designer fruit waarvoor hoge prijzen worden gevraagd in Azië. Ze worden gebruikt als status symbol of als luxe cadeau weggegeven. De witte aardbeien zijn ook zo’n designer fruit. Ze worden the White Jewels genoemd en kosten 40 dollar per doosje. Bekijk de onderstaande video!

Ramadan in de horeca

De ondernemers van West-Kruiskade hebben gezamenlijk besloten om iets te doen voor hun bezoekers die deelnemen aan de Ramadan. West-Kruiskade wordt de enige straat in heel Nederland waar bezoekers ook in de avond en de late uurtjes terecht kunnen. Voor zowel de Iftar als daarna zijn er verschillende horeca gelegenheden open. De deelnemende ondernemingen zijn: Mr. Beans, Ilya Rotterdam, Madera House, De IJssalon en Johnny’s Burger Company. Spot jij andere bijzondere initiatieven in de horeca rondom de Ramadan dan horen we dat graag!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.