The Celestial Snow Globe | Claridge’s kerstboom 2021

26-11-2021

  • Claridge’s Christmas Tree 2021 by Kim Jones of DiorClaridge’s Christmas Tree 2021 by Kim Jones of Dior
  • Claridge’s Christmas Tree 2021 by Kim Jones of DiorClaridge’s Christmas Tree 2021 by Kim Jones of Dior

Gisteren is de Claridge’s kerstboom 2021 onthult in de lobby van het legendarische Londense Mayfair-hotel. De boom die ‘The Celestial Snow Globe’ heet, is ontworpen door Kim Jones, Artistiek Directeur van de Dior mannen collecties.

Elk jaar weer worden er bijzondere bomen door bekende ontwerpers zoals McQueens Flowers, Christian Louboutin en Karl Lagerfeld in de hotellobby van het Claridge’s opgetuigd. Dit jaar doet het Pulitzer Amsterdam een soort gelijk evenement: Pulitzer X Claes Iversen, die boom wordt begin december onthult.

Leestijd: 2 minuten

Claridge’s kerstboom 2021 is ontworpen door Kim Jones met veel Dior elementen

De boom van dit jaar, ‘The Celestial Snow Globe’ genaamd, roept het idee op van een prachtige sneeuwbol: een betoverend object van verlangen, verlicht met magische fonkelingen en weerkaatsende sneeuwvlokken, reizend over het oppervlakte van de oogverblindende boom. State-of-the-art holografische projecties zijn vermengd met toile, die herinneren creëren aan de toile van de Dior Haute Couture Ateliers. Ook de traditionele plooitechnieken worden gebruikt, een eerbetoon van Kim Jones aan de uitmuntendheid van de “petites mains” van de naaisters van Dior Ateliers. Deze projecties stralen vanuit de basis, naar boven en voorbij de boom, en creëren een magisch visueel beeld rond de beroemde trap, in de sfeervol verlichte lobby.

Monsieur Dior

Een andere knipoog naar het erfgoed van het Huis van Dior is dat de kerstballen, die in een baan rond de boom lijken te zweven, de iconische motieven bevatten van Dior. Zo zijn er sterren – Monsieur Dior’s hemelse geluksbrengers -en miniatuur parfumflesjes in de vorm van de hond van mijnheer Dior, Bobby. Deze grillige hommage aan de oprichter van het huis gaat verder met Kim Jones’ trouwe hond, Cookie, bovenop de 6,5 meter hoge boom, delicaat de geluksster van Monsieur Dior omhelzend. De ster weerspiegelt de vorm van de talisman die Monsieur Dior in zijn kantoor bewaarde – een doorslaggevend teken van zijn lot dat een sleutelrol speelde rol speelde bij zijn beslissing om in 1946 zijn couturehuis op te richten. Deze unieke, eigentijdse boom – lichtgevend en kristalhelder in zijn transparantie en zuiverheid – vertelt een kerstverhaal, geweven uit emoties en dromen.

In een reactie op zijn installatie zei Kim Jones: “Het was voor mij een grote eer om de Claridge’s kerstboom 2021 dit jaar te ontwerpen. Ik vind het geweldig om de feestdagen te beginnen in zo’n iconisch Britse instituut en om de feestelijke geest van Dior naar Londen te brengen met mijn aanstaande show met herenkleding”.

Mede-eigenaar Paddy McKillen van Claridge’s zei: “Kerstmis is altijd een heel bijzondere tijd van het jaar geweest voor ons hier bij Claridge’s, en we zijn verheugd, voor het eerst in vele jaren, een ontwerper van eigen bodem te verwelkomen om onze illustere boom te ontwerpen. ”

Claridge’s Christmas Tree

De Claridge’s kerstbomen staan al lang symbool voor het begin van het feestseizoen in de hoofdstad. Dit is het elfde jaar dat Claridge’s een vooraanstaande gast uitnodigt om de boom in zijn eigen kenmerkende stijl te herinterpreteren.

Over het Claridge’s

In het centrum van het Londense Mayfair belichaamt Claridge’s, onderdeel van de Maybourne Hotel Group, de grootse Engelse stijl, tijdloze glamour en onberispelijke, intuïtieve en zeer persoonlijke service. Het is Londen’s art deco juweel, met elegante kamers en suites. Van Londen’s beste afternoon tea in de Foyer en het Michelin-sterrenrestaurant van Daniel Humm bij Davies and Brook, tot vintage champagnes en cocktails in Claridge’s Bar, allemaal maken ze deel uit van de unieke pracht en charme van het hotel.

Website: Claridges

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.