Pulitzer X Claes Iversen | Design kerstboom

19-11-2021

  • Pulitzer X Claes IversenPulitzer X Claes Iversen
  • Pulitzer X Claes IversenThe garden at the Pulitzer Amsterdam

Deze decembermaand werkt Pulitzer Amsterdam – het hotel gevestigd in 25 verbonden grachtenpanden – samen met de beroemde Deense modeontwerper Claes Iversen om één van de grootste buitenkerstbomen van Amsterdam te ontwerpen, Pulitzer X Claes Iversen. Ontwerpen van Claes Iversen zijn onder andere gedragen door Koningin Máxima, kroonprinses Mary van Denemarken, Lieke van Lexmond en Chantal Janzen.

Leestijd: 2 minuten

Pulitzer X Claes Iversen

Zowel het historische hotel als de talentvolle ontwerper staan erom bekend om traditioneel vakmanschap te combineren met hedendaagse design, waardoor de samenwerking tussen Pulitzer Amsterdam en Iversen een natuurlijke match is. Kerstmis is favoriet bij Iversen wat maakt dat de ontwerpen enorm uitkijkt naar deze bijzondere uitdaging. Iversen vertelt: ‘Ik vind het fantastisch om als ontwerper ook mijn visie op de styling van een kerstboom te kunnen geven. Het wordt dan ook echt een boom waar mijn signatuur in terug te zien is.’

Design

Voor het design van de indrukwekkende boom van meer dan 10 meter hoog gebruikt Iversen unieke materialen vanuit authentiek vakmanschap in combinatie met zijn kenmerkende moderne ontwerp, voor een gedurfd maar elegant en feestelijk ontwerp. Meer dan 50 kamers van het hotel hebben uniek zicht op de door Iversen ontworpen Pulitzer-kerstboom, die op 7 december zal worden onthuld in de (voor publiek toegankelijke) binnentuin.

Pulitzer Amsterdam

Het iconische Pulitzer Amsterdam is een vijf-sterren hotel met 225 kamers, een rustgevende binnentuin, en een authentiek restaurant en bar die de lokale smaken laten zien. Het hotel kijkt uit over de Prinsengracht en de Keizersgracht en ligt in het hart van het historische stadscentrum van Amsterdam. Het hotel organiseert vaker initiatieven om speciale gelegenheden te vieren. Bijvoorbeeld in 2018, toen Pulitzer een Pride VIP Deck plaatste tijdens de Pride botenparade.

Bron: Pulitzer Hotel Amsterdam & Claes Iversen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.