Hyperspecialisatie | De Croquetten Boutique

18-12-2017

  • Croquetten Boutique 1
  • Croquetten Boutique 2
  • Croquetten Boutique 3
  • Croquetten Boutique 4
  • Croquetten Boutique 5

In hartje Utrecht op de Bakkerstraat 7, hebben Désirée Stroes en Brian Steevens hun Croquetten Boutique geopend in november. De enthousiaste horecaondernemers verkopen hier kroketten in alle soorten en maten. Wat dacht je van de volgende kroketten: ‘Pompoen & Salie’, ‘Appel & Kaneel’, ‘Paddenstoel & Pastinaak’ of ‘Kip & Rode Curry’. Je kunt er ook een proeverij van 6 kleine kroketten bestellen. Natuurlijk staat ook de originele draadjesvlees kroket op de menukaart, handgemaakt en vers! Speciaal voor de komende feestdagen hebben ze een Hazenpeper Croquet. Weer een mooi voorbeeld van hyperspecialisatie.

Hyperspecialisatie

We zien het al jaren, specialisatie. Schreven we in de begin jaren van horecatrends (vanaf 2007) over restaurants zoals Look in Rotterdam (alle gerechten met knoflook) en vooral de opkomst van de diverse keukens uit het Verre Oosten. Tegenwoordig gaan we elke keer een stapje verder, de ‘kip van ’t spit’ restaurants zijn hip en wat te denken van de Avocadoshow, The Fat Dog, Champagneria Five Brothers Fat en de ook in Utrecht gevestigde whisky bar The Mault Vault? Steeds meer nieuwe horecagelegenheden maken een duidelijke keuze voor een formule rondom één product. Een tegenhanger voor de trend van de opkomst van de ‘Foodhal’ waar juist het samen eten en individueel je keuze kunnen maken, bepalend is. Ook hier zijn de kroketten en bitterballen echter populair, denk maar aan ‘De Ballenbar’.

De Croquetten Boutique | Verse en handgemaakte kroketten

De kroketten van de Croquetten Boutique worden met de handgemaakt en onderscheiden zich door de ongewone smaakvarianten. Vooral de ‘Appel & Kaneel’ variant met een soort van appeltaartsmaak lijkt ons bijzonder. Deze variant had zo in het lijstje van december 2015 met allerlei bijzondere kroketten en bitterballen gekund. Ik maak zelf met enige regelmaat een portie bitterballen uit het boek van Edwin Kats, ‘Het groot culinair croquetten kookboek’. En met bijzondere smaken scoor je bijna altijd! Wij gaan in ieder geval een keer de proeverij van de Croquetten Boutique proberen! ^Marjolein

Website: Croquetten Boutique

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.