Five Brothers Fat | Eerste Champagneria in Amsterdam-West

17-7-2017

  • Champagneria Five Brothers Fat

Deze week openen de deuren van Champagneria ‘Five Brothers Fat’ aan De Clercqstraat 56 in het horeca hart van Amsterdam-West. Overgewaaid uit het warme Barcelona maakt dit concept haar entree in de hoofdstad. Het idee voor een Champagneria is ontstaan tijdens een trip naar Barcelona waar deze vijf horeca broeders kennis maakten met dit succesverhaal aan de Mediterrane kust.

Deze bekende en zeer populaire cava bar in één van de zijstraatjes van de wijk Barceloneta is een begrip. De flessen Cava Rosat vliegen je hier om de oren terwijl je geniet van kleine tapas die à la minute voor je worden bereid. Geen poespas, gewoon authentiek en goed.

Champagneria in een Amsterdams jasje

De ingrediënten bij Five Brothers Fat zijn hetzelfde; borrelen en uitgebreid tafelen tot in de late uurtjes maar dan in een eigenwijs Amsterdams jasje. Naast cava’s en champagnes is er een cocktailkaart samengesteld door één van de ‘World Class Bartender Competition’ finalisten.

De keuken wordt gekenmerkt door Spaanse tussengerechten met een twist. Zo zijn er niet de gebruikelijke tapas te vinden op de kaart, maar moderne kleine gerechten met invloeden uit Azië, Zuid- en Midden Amerika die ideaal zijn om te delen. De gerechtjes zullen maandelijks variëren om zo de gasten te blijven verrassen.

Het interieur doet denken aan de vele Spaanse cava barretjes, maar dan met een eigentijdse look. Zo is er een open keuken, chef’s table en marmeren bar waar je uitgebreid aan kan dineren.

Om het karakter van de Spaanse Champagneria ook in Amsterdam terug te laten komen, importeert Five Brothers Fat als eerste horecazaak in Nederland de originele “Can Paixano” cava van de geroemde Champagneria uit Barcelona. Om de toegankelijkheid van de Champagneria ook in Amsterdam te beleven zal de Five Brothers Fat deze cava voor minder dan vijftien euro per fles aanbieden.

Website: Five Brothers Fat

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.