Roast Chicken Bar, een hip kipconcept

17-12-2015

  • Roast Chicken Bar logo
  • Roast Chicken Bar
  • Roast Chicken Bar interieur

Op de Turfmarkt in Haarlem is zondag 13 december een nieuw restaurant geopend, de Roast Chicken Bar. Een hip kipconcept rondom geroosterde kip!

De initiatiefnemers en eigenaren van Roast, Bas Lammersen en Michael Kras, gaan van Roast Chicken Bar een plek maken waar je de beste kip in Haarlem en omstreken kunt eten. De kip en haar eieren spelen de hoofdrol op het menu. De eieren worden op allerlei manieren geserveerd zoals Egg Store Sliders (in een brioche bol), met mooie namen als ‘The Hangover’ (o.a. met bacon en gorgonzola). Maar ook de Eggsperience, met een Avo & Egg combi, die ons wel lekker lijkt! Daarnaast staan er enkele classics op de kaart zoals Benedict en Florentine en snacks, salades en sides zoals bio friet met homemade mayo. Klinkt goed toch? Als we in Haarlem zijn gaan wij er zeker een kippetje proeven!

Hip kipconcept 

Begin maart 2015 schreef onze collega Guido Verschoor al in een blog dat hij verwachte dat er de komende maanden een revival van kipconcepten zou komen. Dit mede gebaseerd op geroosterde kipconcepten in New York, zoals Papa Poule, maar ook dichterbij huis, Poule Poulette in Antwerpen. En dat gebeurd nu dan ook in een redelijk rap tempo, dit najaar is er bijvoorbeeld in Haarlem nog een tweede kipconcept gestart: De Kippenhal.

Wij wensen Bas en Michael heel veel plezier in hun nieuwe bedrijf en veel succes natuurlijk! ^Marjolein

Website: Roast chicken Bar

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.