Horecatrends | Culinaire kijktips week 11

11-3-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Demi Poppe denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Deze week een video over een pilletje die je smaakpapillen bedriegt en een video over de ‘amenities war’ tussen hotels. Als laatste een video over een witte juweel, een erg unieke en erg dure  aardbeiensoort uit Japan!

‘The hotels amenities war’ | Alles voor de beleving

Een interessante video die de ‘amenities war’ laat zien tussen hotels die al jaren aan de gang is. Hotels doen er alles aan om de hotelbeleving zo uitgebreid mogelijk te maken voor hun gasten. Een mooi overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van amenities en een stukje geschiedenis over de amenities. Er komen trouwens ook amenities voorbij die we allang niet meer als amenities beschouwen.

Wij schreven al vaker over voorbeelden van amenities in hotelkamers. Een leuk, recent voorbeeld is gratis maandverband en tampons in het damestoilet en zoals Thomas Flight in zijn video al aangeeft wordt duurzaamheid steeds belangrijker zeker ook op dit gebied. Een recent voorbeeld hiervan zijn  de duurzame nohbo drops.

Lengte: 06:26

Kanaal: Thomas Flight

Datum: 28-11-2018

Het witte juweel | De Japanse witte aardbeien die hun gewicht waard zijn in goud

Ooit van witte aardbeien gehoord? Ik had er in ieder geval nog nooit van gehoord. Als je ze ziet zou je denken dat ze niet rijp zijn. Dit is echter het tegendeel! Ik kwam een video tegen van een teler uit Japan die als enige deze ‘witte juwelen’ teelt. Er zijn in totaal wel 15 verschillende varianten van witte aardbeien waarvan de pineberry vooral bekend is in Europa. Ter informatie, onze collega’s schreven hier in 2010 al een artikel over. De Pineberry wordt tot heden nog in Nederlandse kassen verbouwd en zijn beperkt verkrijgbaar. Deze aardbei is echter niet zo extreem groot in vergelijking met het Japanse ‘witte juweel’, die ook wel ‘Shiroi Houseki’ wordt genoemd. Deze aardbei is een kruising en rijpt met erg weinig zonlicht. Op zich logisch dat ze daarom zo wit zijn. Enkel 10% van alle aardbeien die de teler oogst heeft na blootstelling met een beperkt aantal zonuren deze kleur. En juist deze aardbeien zijn zo prijzig. Zo als je in de video kunt zien, worden deze ‘witte juwelen’ vaak per stuk verkocht en kosten dan zo’n 20 euro. De aardbei symboliseert status en wordt vaak cadeau gegeven in Japan. Deze aardbei wordt vooral omschreven als sappig, groot en zacht. Dus als je een keer in Japan bent, proberen!

Lengte: 02:35

Kanaal: Great Big Story

Datum: 30-05-2017

Mberry | Een pilletje die je smaakpapillen bedriegt

In de video is te zien hoe een pilletje gemaakt van magical fruit dat komt uit West Afrika je smaakbeleving veranderd. Het fruit bevat glycoproteïne dat je smaakperceptie veranderd. Je kan dus gewoon een citroen eten zonder dat je er een zuur gezicht bij trekt, en sterker nog; de citroen smaakt zelfs lekker! Daarnaast kan deze tablet worden gebruikt door diabetici om hun suikerinname te reguleren en chemo-patiënten die worden beïnvloed door een metaalachtige smaak van de behandeling.

Mijn ex-collega, Bram Kosterink, schreef in 2015 al een artikel over deze magical fruitsoort. Het blijft fascinerend om te zien hoe zo’n fruitsoort je smaakbeleving totaal kan veranderen!

Lengte: 03:40

Kanaal: Insider

Datum: 08-02-2018

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.